fbpx

Biztonságosan lehet közlekedni Csinód felé

Az elmúlt időszakban a heves esőzések miatt jelentősen megrongálódott a 123-as megyei jelzésű út csinódi szakasza. Az árvizet követően a sáncok és átereszek felteltek és sok helyen alámosta a víz az utat. A megrongálódott szakaszon jelenleg is zajlanak a javítási munkálatok 15 kilométer hosszan Csinód bejáratáig.. Az átereszek és sáncok takarítását valamint a földomlások elhordását követően padkavágást végeztek jelenleg pedig a teljes szakaszon lekövezik az utat. Az időjárási viszonyoktól függően várhatóan 2 héten belül végeznek az út javításával. Jelenleg is biztonságosan lehet közlekedni.

Mint arról márciusban  beszámoltunk a tavaszi olvadást követően felázott az út, a jelenleg is érvényben lévő súlykorlátozást megszegve pedig a rönkszállítók jelentősen tönkretették az utat, ellehetetlenítve a közlekedést és elzárva a település lakóit. Az akkori helyzetről a Hargita Stúdió készített rövid beszámolót (http://hargitatv.ro/2016/megkozelithetetlen-csinod/). Akkor Hargita Megye Tanácsa karbantartásokért felelős csapata azonnal beavatkozott és rövid időn belül sikerült járhatóvá tenniük az utat, most pedig a heves esőzések okozta jelentős károk miatt voltak kénytelenek azonnal intézkedni és biztosítani a közlekedést.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kedden, június 21-én tekintette meg a munkálatokat Becze István és Csillag Péter megyei tanácsosokkal. A megyeelnök felhívással fordul Csíkszentgyörgy, Csíkszentmárton és Kászonaltíz helyi önkormányzatai valamint a helyi közbirtokosságok felé, hogy közösen keressék a további lehetőségeket annak érdekében, hogy hasonló minőségben folytathassák az út javítását az Úz- völgyéig, a megyeelnök szerint össze kell fogjanak és vegyék át az út rossz szakaszának a kezelését.

A jelenleg zajló munkálatokat és útviszonyokat az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/vb.114301358593611/1219267538096982/

Csíkszereda, 2016. június 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.