fbpx

Borboly Csaba: Örömmel segítettem a csatabárd elásásában!

Egy közös cél van: A jégkorongozó gyermekek fejlesztése!

Hetekkel ezelőtt a Gyergyói Hoki Klub és a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub egy olyan tájékoztató levelet küldött ki a jégkorongozó gyerekek szüleinek, amelyben leírták, hogy nem tartják jó ötletnek azt, hogy a gyermekek más képzési programban vegyenek részt, gondolva itt a JégViHar mozgalomra.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke közbenjárt a helyzet elsimítása érdekében, több megbeszélésre és egyeztetésre került sor a vezetőkkel.

A közös cél mindannyiuk számára adott volt, hiszen a nézeteltérések ellenére is a gyermekek szakmai fejlődése mindennél fontosabb számukra, ezért fognak a jövőben együtt dolgozni. A február másodikai egyeztetés alapján több döntés is született a jövőbeni problémamentes együttműködés érdekében. Új edzésprogramot állítanak össze annak érdekében, hogy mindenki elegendő időt töltsön a jégen.

A rendszeres edzések tekintetében egy másik nagy probléma a jéghiány, amelyre megoldást fog jelenteni a ballonpálya elindítása, amit februárra terveznek. Amíg ez bekövetkezik a gyermekek jégkorong edzéseit falvakon fogják tartani.

Jelenleg rengeteg verseny, edzés és esemény van a jégkorongozó gyermekek számára. Fontos, hogy úgy alakítsák ki a programot, hogy a sport mellett legyen még idejük és energiájuk más hétköznapi tevékenységre is. A gyerekek sport iránt szeretét kell megőrízni.

Csata Székely Attila, a Jégvihar képviseletében elmondta, hogy szerinte az iskolák feladata kellene legyen a gyermekek képzése. Akkor lenne jövője a hokinak, ha a rendszert a sportiskolák és a falvakban lévő iskolák irányítanák.

Jánosi István, a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub igazgatójának elmondása szerint az iskolák költségvetése országos szinten, a 2016-os évet tekintve megfeleződött.

Laczkó Attila, a Gyergyói Hoki Klub képviseletében elmondta, hogy ők támogatták és támogatják az elképzelést, hogyha ez a kommunikáció és együttműködés létrejön, akkor ebből mindenki csak profitálni fog.

A következő szezont már most elkezdik szervezni Csata Székely Attila javaslatára.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.