fbpx

Borboly Csaba: Székelyföld gazdasági fellendülését hozhatja a térségek újabb úttal való összekötése

A 125-ös jelzésű megyei úton tartott terepszemlét az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Területi Küldöttek Tanácsa és Hargita Megye Tanácsának munkatársai hétfőn, október 22-én.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, bízik abban, hogy néhány éven belül sikerül teljesen felújítani a szóban forgó útszakaszt, amely jelentős mértékben járulna hozzá a térség turisztikai fellendüléséhez.

– Nem mindegy, hogy ez az út öt vagy tíz éven belül készül el és úgy vélem, a két történelmi térség összefogásával néhány éven belül már ünnepelni gyűlhetünk össze Kovácspéteren – emelte ki a megyeelnök.

Borboly Csaba azt is kihangsúlyozta, a két térség együttműködésében olyan turisztikai csomagokat biztosíthatnak majd a turisták számára, mely egész Székelyföld gazdasági fellendülését eredményezheti.

Chiorean Adrian, Hargita Megye Tanácsa Műszaki vezérigazgatóságának igazgatóhelyettese elmondta, a korábbi évekhez képest hatalmas fejlődés ment végbe az említett útszakaszon, hiszen a közelmúltban csupán traktorokkal és terepjárókkal lehetett közlekedni, mára azonban már kisautóval is biztonságos.

Csíkszereda, 2018. október 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.