fbpx

Életbe léptek a téli karbantartási szerződések a megyei utakra

Október 20-tól érvényes karbantartási szerződése van Hargita Megye Tanácsának a megyei jelzésű utak hótalanítására. A szerződések értelmében október 20. és november 15. között a téli karbantartással megbízott cégek beavatkoznak a megyei utakon, amikor ez szükséges november 15-től kezdődően pedig 24 órás készenlétben lesznek a megbízott cégek egészen március 15-ig. Március 15. és április 30. között pedig ismét szükség esetén, Hargita Megye Tanácsa igénylésére beavatkoznak. Ugyanakkor folyamatban van a műholdas helymeghatározó rendszerrel történő eszközök közbeszerzése, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is mindenki követni tudja a járművek mozgását. Mint azt korábban írtuk, Hargita megyét 21 kisebb útcsoportosításra (lot) osztották, amelyen összesen hét cég teljesíti a karbantartást.

Ugyanakkor vannak olyan szakaszok, amelyeket a téli időszakban lezárnak a forgalom előtt, ezeken a szakaszokon Hargita Megye Tanácsa saját gépparkjával avatkozik be, ha szükséges a hótalanítás. Ilyen útszakaszok példaul a 125-ös, Balánybánya és a négyes kilométerkő közötti szakasza, a 174A, Bélbor és Suceava megye határa közötti szakasza, a 136-os, Gagy és Maros megye határa között, vagy a 123-as, Csinód, Egerszék és Úz-völgye irányába.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a tavalyi akadályok idén már nem jöhetnek szóba, és idén is szigorúan ellenőrizni fogják az utak járhatóságát, amelyhez ismét hatékonyan hozzásegíthet a lakosság is. – A keretszerződésnek köszönhetően idén már nem kell közbeszereztetnünk a szolgáltatást, így egy sor akadály elhárult és fel vagyunk készülve a télre. Ugyanakkor bízom benne, hogy idén is a lakossággal közösen tudjuk ellenőrizni az elvégzett munkát. Minden lakossági észrevételt továbbra is szigorúan ellenőrizni fogunk kollégáim segítségével – tette hozzá a megyei tanács vezetője.

A téli karbantartásra vonatkozó részletekről és kötelezettségekről korábban itt számoltunk be. A megbízott cégek listája és a megbízásuk alá tartozó útszakaszok, valamint sürgősség esetén hívható személyeket korábban közzétettük, alábbi linken tekinthető meg:

https://hargitamegye.ro/upload/public/drumuri/NumereTelefoaneResponsabiliLoturi_2017-2018.pdf

Hargita Megye Tanácsának diszpécser szolgálata továbbra is hívható az alábbi sürgősségi számon:

0266 207 774

Csíkszereda, 2018. október 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.