fbpx

Borboly Csaba: Székelyföldért nap mint nap kell dolgozni

„Akkor tudunk előrehaladni, ha a székely nem egymásnak farkasa, hanem társa. Ha így tudunk együtt dolgozni, ahogyan az oklándi unitárius templom felújításánál is sikerült, akkor Székelyföldet meg tudjuk tartani, meg tudjuk erősíteni, és fiataljaink számára lehetőséget tudunk biztosítani az itthon maradásra” – mondta köszöntőjében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Oklándon október 6-án, vasárnap, a felújított templom ünnepélyén. A templomkertben tartott ünnepélyes zászlófelvonáson, majd az azt követő istentiszteleten számos anyaországi vendég is jelen volt, köztük Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

A munkálatok költségeihez az elmúlt években több alkalommal is sikerült hozzájárulnia a megyei tanácsnak, aminek kapcsán Borboly Csaba beszédében hangsúlyozta: „Székelyföldért nem lehet egyszer dolgozni vagy egyszer harcolni – nap mint nap kell. Ha egymást kezét fogjuk, és nem kell hátrafelé figyelnünk, hogy van-e ott farkas, akkor tovább tudunk haladni. Ennek a kéz a kézben haladásnak a megvalósulásában a legnagyobb szerepük a történelmi egyházaknak van.”

A tanácselnök kijelentette, hogy az unitárius egyház is messzemenően számíthat Hargita Megye Tanácsára. „Bíró Barna Botond alelnökkel együtt hisszük azt, hogy az egyházra szükség van, és örvendünk minden felújított épületnek, programnak, mert tudjuk, hogy ez a közösséget fogja szolgálni” – fogalmazott a megyei elöljáró.

Csíkszereda, 2019. október 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.