fbpx

Tűzoltószertár épül Csíkvacsárcsiban

Jövő pünkösdig szeretnék befejezni az építését annak a tűzoltószertárnak, amelynek alapkövét október 5-én tették le Csíkvacsárcsiban, a Felcsíki Tűzoltó Vándorkupa IX. fordulója alkalmával. Az épület összefogásban valósul meg, ugyanis Hargita Megye Tanácsa és Csíkszentmihály község önkormányzata fele-fele arányban állja a költségeit, ezenfelül pedig a vacsárcsi közbirtokosság biztosítja a szükséges faanyagot. A megyei tanács elnöke, Borboly Csaba méltatta ezt az együttműködést, kiemelve a közbirtokosság hozzáállását, amely jó példa lehet más településeken is. Az elöljáró elmondta, hogy a Hargita megyei, ezen belül a csíki polgármesterek támogatása nagyon fontos az önkéntes tűzoltók számára, akik Hargita Megye Tanácsára is számíthatnak.

– A következő öt évben együtt kell lehívnunk a polgárvédelmi tevékenységre kiírandó uniós pályázatokat is, továbbá a megyei tanács támogatási rendszerében az önkéntes tűzoltókkal kapcsolatban a következő szint a villámhárító-rendszerek kiépítése lesz. Fel kell készülnünk a 2021-től kezdődő új uniós pályázati időszakra, mert sok lehetőség lesz e téren is – mondta Borboly Csaba az alapkő letételénél, amelyben időkapszulát helyeztek el.

A kapszulába tett üzenetet Izsák-Székely Lóránt, Csíkszentmihály község polgármestere olvasta fel a jelen lévő helyi és környékbeli tűzoltóknak, illetve elöljáróknak. Eszerint Vacsárcsinak a Bős testvértelepüléséről elnevezett terén helyezik el az üzenetet az alapkővel együtt, és tudatják az utókorral, hogy a csíkszentmihályi önkormányzat, Hargita Megye Tanácsa, a vacsárcsi közbirtokosság és a helyi önkéntes tűzoltók összefogásával készül el, a tervek szerint pedig 2020 pünkösdszombatján adják át.

A csapatok három versenyszámban mérettettek meg: nagyszerelésben (amelynek az idei különlegessége az volt, hogy a csapatok tagjait különböző községekből választották ki, és a versenyszám lejárta után a csapatkapitányok sorshúzással döntötték el, hogy kié a legjobb idő), négyszer száz méteres stafétában, valamint bábudobásban. Akárcsak tavaly, ezúttal is Szenttamás csapata lett az első, a második helyet a többszörös dobogós Dánfalva szerezte meg, a harmadik pedig Karcfalva lett. Különdíjban részesült a dánfalvi csapat, a stafétában elért legjobb időért, valamint a dánfalvi Gál Emil, akinek sikerült egy dobással öt bábut a hatból ledöntenie. A díjátadón részt vett Becze István és Szentes Antal megyei tanácsos is.

Csíkszereda, 2019. október 5.

 534 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás