fbpx

Borboly Csaba: Szolgálatot teljesítenek a kórusok a közösségépítésben

Az udvarhelyszéki egyházi kórusok 20. találkozóját szervezték meg szombaton, április 14-én délelőtt a székelyvarsági római katolikus templomban. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, illetve Bíró Barna Botond alelnök is.

A megyeelnök elismeréssel méltatta az egyházi kórusok tevékenységét és kifejtette, nem csak helyi, hanem Székelyföld szinten szükség van rájuk, továbbá partnerségre kérte fel őket a kántor- és karnagyképzések kiteljesítésében, melyen Hargita Megye Tanácsa már évek óta dolgozik Tamás József segédpüspökkel együttműködve.

– Az énekhang olyan adottság, melyet folyamatos fejleszteni lehet és kell. Ehhez biztosítanánk lehetőséget a megyei tanács alárendeltségében működő Művészeti Népiskolán keresztül felnőttképzési programok révén – hangsúlyozta Borboly Csaba.

A megyei önkormányzat vezetője azt is kifejtette, azért is tartja fontosnak ezen képzések mielőbbi elindítását, mert ezáltal a kórustagok olyan képesítést szerezhetnének meg, mely által akár szakmaként is végezhetnék tevékenységüket, nem csupán szabadidejükben.

Borboly Csaba arra kérte fel a résztvevőket, ha ismernek olyan jó példákat az együttműködésre e téren, amit Hargita megyében is gyakorlatba lehetne ültetni, osszák meg vele, hogy kihasználhassanak minden erre vonatkozó lehetőséget, továbbá biztosította a kántorokat, plébánosokat és kórustagokat egyaránt a megyei tanács támogatásáról.

Csíkszereda, 2018. április 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.