fbpx

Borboly Csaba újra megpályázza a csíki területi elnöki tisztséget

Újra indul Borboly Csaba az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöki tisztségéért az októberi tisztújító küldöttgyűlésen. A jelenleg is ezt a tisztséget betöltő politikus, mint nyilatkozta, azért szeretne továbbra a csíki szervezet elnöke lenni, mert látja a fejlesztési lehetőségeket.

„Bármerre nézek, fejlesztési lehetőségeket látok. Ifjúság, mezőgazdaság, útépítés és kórház: csak néhány azon fontos területek közül, amelyekben csak akkor tudunk haladni, ha együtt lépünk Udvarhelyszékkel és Gyergyó-területtel, ha együtt építjük a megyét és Székelyföldet. Tegnap leadtam a jelölési dokumentációmat – októberben tisztújító küldöttgyűlést tartunk” – nyilatkozta Borboly Csaba, aki az egyetlen jelölt.

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete Küldötteinek Tanácsa (TKT) szeptember 5-én fogadta el a 2019-es területi tisztújítások ütemtervét és módszertanát, amelynek értelmében első körben a területi elnöki tisztújításra kerül sor. A határozat szerint területielnök-jelölt lehet bárki, aki a 2019. szeptember 11–17. közötti időszakban munkanapokon 8 és 16 óra között a szervezet zöldségpiac melletti székházában leadja a területi elnöki tisztségre vonatkozó jelöléshez szükséges iratcsomót. A küldöttgyűlés előreláthatólag október 18-án titkos szavazással, négyéves mandátumra dönt a területi elnök személyéről.

Csíkszereda, 2019. szeptember 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.