fbpx

Borboly Csabát jelölték a megyei tanács vezetőségébe a csíkiak

54 igen szavazattal Borboly Csabát jelölte Hargita Megye Tanácsa vezetőségébe a Csíki RMDSZ területi küldötteinek tanácsa a február 7-i, pénteki ülésén. A 61 szavazat között 3 nem és 4 érvénytelen voks volt. Előtte Borboly Csaba a megyei tanács vezetőjeként beszámolt az elmúlt 12 évi megvalósításokról, de összegeztek a Csík-térségi RMDSZ-es megyei tanácsosok is: Becze István, Dajka Tünde, Ferencz-Salamon Alpár, Kolozsvári Tibor, Rácz Árpád, Szentes Antal.

Borboly Csaba a megvalósítások felsorolása után elmondta, hogy 2008 előtt az emberek nem sokat hallottak a megyei tanácsról, de azóta nagyot változott a helyzet, mára jelentős mértékben nőtt a bizalom az intézményben. Utalt tavalyi és idei felmérésekre, amelyek azt igazolják, hogy a megyei tanácsnak, illetve vezetőjének az elfogadottsága magas.

– Én egy ilyen Csíkban hiszek, ennek a csapatnak vagyok büszke tagja, és egy ilyen megyét szeretnék továbbra is vezetni! – fogalmazott a szavazás utáni köszönetnyilvánításában Borboly Csaba.

Az ülés napirendjén szerepelt még az új TKT-tagok mandátumának érvényesítése, a 2020-as önkormányzati jelöltállítás ütemtervének elfogadása, kampányszervezés, a helyi tisztújítások helyzete, az SZNT európai polgári kezdeményezését támogató aláírásgyűjtés, valamint az előválasztási kampány elvei.

Csíkszereda, 2020. február 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.