fbpx

Bővült a székelykeresztúri önkéntes tűzoltók felszerelése

Tűzoltó felszerelést vehettek át az Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületének tagjai október 11-én, szombaton Székelykeresztúron. Az öt védőruha és négy pár védőcsizma összértéke 16 625 lej, ebből 13 300 lejt Hargita Megye Tanácsa pályázatán nyertek.

A helyi tűzoltómúzeumban tartott ünnepélyes átadáson jelen volt Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke is, aki azt mondta: a tűzoltókra felnézünk, mert életünket és anyagi javainkat védik, így ez a támogatás tulajdonképpen csepp a tengerben.

– A Hargita megyében működő több mint ötven önkéntes tűzoltócsapat munkáját össze kell hangolni, és el kell érnünk, hogy a kormány támogassa őket, hiszen nagy segítséget jelentenek a hivatásos tűzoltóknak is, és együtt hatékonyabban tudják elhárítani a katasztrófát – jelentette ki a megyeelnök.

Köblös Domokos, Székelykeresztúr alpolgármestere szerint a felszerelés megvásárlásának támogatása a példás összefogás eredménye. Péter Levente, az önkéntes tűzoltók egyesületének elnöke megköszönte a támogatást, és kifejezte reményét, hogy a jövőben is támogatást kapnak tevékenységükben.

Székelykeresztúr, 2014. október 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.