fbpx

Cél: fürdővárosok vonzóvá tétele fiatalok számára

Az Erasmus+ programból finanszírozott Youth&SPA projekt keretében nemzetközi partnertalálkozóra került sor április 9.-11. között Tusnádfürdőn. A találkozó főszervezője, Hargita Megye Tanácsa, a projekt egyik partnere volt. Résztvevők a magyarországi Hévíz város, a szlovéniai Lendva, a szerbiai Magyarkanizsa, az olaszországi Iseo község küldöttségei, illetve a projekt célcsoportjába tartozó fiatalok, minden partnerrégióból.

A partnertalálkozó megnyitóján rövid beszéddel köszöntötte a résztvevőket Papp Gábor Hévíz polgármestere, Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere, valamint Majlát Zita, a Youth&SPA Hargita megyei projektmenedzsere. A köszöntőbeszédek után Páll Zelinda, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársa tartott előadást Hargita megyéről, a fontosabb turisztikai látványosságokról és kulturális értékeinkről.

Urkon Judit tusnádfürdői könyvtáros a város történelméről, jellegzetességeiről, illetve a kisváros fennállásának 50. évfordulójára készült kiállításról beszélt.

– Dolgozni kell azon, hogy olyan projektek jöjjenek létre, amelyek lehetőséget nyújtanak fürdővárosokon élő fiataloknak, hogy kedvet kapjanak ötletelni, innovatív megoldásokat kitalálni olyan szolgáltatásokra, melyek a turisták igényeinek is megfelelnek és számukra is megélhetést biztosítanak hosszú távon – vélte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Készül továbbá a megye stratégiájának frissítése a 2020 utáni időszakra, jó lenne kidolgozni ebbe egy új fejezetet, amely a fürdővárosokon élő fiatalok elképzeléseit vázolná. Ennek alapján később könnyebb lenne uniós pályázatokra jelentkezni – tette hozzá a megyeitanács-elnök.

– Az ilyen találkozók elősegítik a különböző térségekben élő fiatalok egymás jobb megismerését. Fontos, hogy ismerjék el kultúránkat, hagyományainkat, azt, hogy ezer éve gazdagítjuk Európát! Ugyanakkora támogatást és elismerést akarunk értékeinknek, mint a többségi nemzetek. Ezért van nagy súlya az idei európai parlamenti választásoknak. Erős magyar képviseletre van szükségünk, amely kiharcolja az európai kisebbségvédelmi törvényt fiataljaink érdekében – nyilatkozta Borboly Csaba.

A háromnapos partnertalálkozó ismerkedő, csapatépítő játékokkal, pályázati ismertetőkkel, ötleteléssel, műhelymunkákkal folytatódott, a rendezvény végén flashmobot tartottak a résztvevők Tusnádfürdőn.

Csíkszereda, 2019. április 12.

 412 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás