fbpx

Csemeteültetés Zsögödben

Hargita Megye Tanács, az alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, valamint a Hargita Megyei Erdészeti Igazgatóság közös szervezésében április 12-én, pénteken facsemete ültetésre került sor Zsögödben.

Az egész napos eseményen a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai vettek részt. Az ötven negyedik osztályos diák két tanár és a fejlesztési ügynökség munkatársával, kiegészülve a csíkszeredai Erdészeti Hivatal négy erdőmérnökével száz lucfenyő csemetét ültettek el.

A csemeték a gyergyói központi csemetekertből származnak, ami közel hat hektáros területen fekszik. Eddig öt hektár van itt újra ültetve általuk.

–  Ez az első osztály gyerek, aki idén csatlakozott a csemeteültetési akciónkhoz – mondta el Gál Emil erdőmérnök, az erdőfelújítás felelőse. A Petőfi-iskola tanulóinak Gál Emil erdőmérnök, János Levente, a csíkszeredai erdészeti hivatal vezetője, Szakáli Csaba erdész és Ladó István főerdész látta el hasznos tanácsokkal a csemeteültetéssel kapcsolatosan.

A jövő héten Maroshévízen, helyi diákokkal folytatódik a csemeteültetési program.

– Nagyon fontos, hogy fiataljaink már iskolás korban – a Kiskertész programhoz hasonlóan – megtapasztalják a csemeteültetés fontosságát, szépségét, az általuk befektetett munkát, ami növeli a környezettel szembeni pozitív hozzáállásukat. Bízom benne, hogy megyénk számos területén sor kerül az elkövetkező időszakban hasonló akciókra! Gratulálok Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének és a Hargita Megyei Erdészeti Igazgatóságnak – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

– Tovább kell erősíteni az erdőkkel kapcsolatos politikákat és intézkedéseket annak érdekében, hogy az továbbra is a biológiai sokféleség megőrzését szolgálja – erről beszélt április 11-én a Régiók Bizottságának plenáris ülésén Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az erről szóló közleményünk itt olvasható:

https://hargitamegye.ro/hirek/szakszeru-erdogazdalkodasra-van-szukseg.html

Csíkszereda, 2019. április 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.