fbpx

Családjával szavazott a megyeitanács-elnök

Csíkszeredában családja társaságában adta le szavazatát vasárnap délelőtt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az államelnök-választások első fordulójában.

A megyeitanács-elnöke a szavazás után a jelenlévő sajtó képviselőinek úgy nyilatkozott, hogy azt szeretné, ha mindannyiunk gyerekei, és a családalapítás előtt lévő fiatalok biztos jövőt tervezhetnének itthon, szülőföldjükön.

– Fontos, hogy ma azt az erőt tudjuk felmutatni, ami ahhoz szükséges hogy Bukarestben érezzék a magyarság egységét, a magyarságnak súlya van, és ezt az erőt szavazattal tudjuk kifejezni. Azt gondolom, hogy ha nem mutatunk fel kellő erőt, akkor Bukarestben könnyen lesepernek. Az erőt a politikában szavazatokkal mérik, a magyarságot a Kelemen Hunor szövetségi elnökre leadott szavazatok számával mérik – hangsúlyozta Borboly Csaba. Megítélése szerint, ahhoz hogy itthon megtudjunk magyarságunkban maradni erős politikai súlyra van szükség.

– A magyarságnak létkérdése, hogy legyen leadva kellő magyar szavazat. A magyar erő érdekében kell szavaznunk! A csíki magyar emberek jókedvvel, tudatosan mennek el szavazni – fogalmazott a megyeitanács-elnök.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.