fbpx

Elkezdődtek a községi út felújítási munkálatai

Az október 14-én Csíkszentdomokoson megtartott rendkívüli ülésén Hargita Megye Tanácsa a településeknek leosztott költségvetés-kiegészítésről is döntött. Ennek nyomán Madéfalva három községi út (DC 197, DC 12, DC 198) feljavítására 380 000 lejt kapott.

A DC 198 jelzésű úton október 31-én már el is kezdődtek a munkálatok, ahova kilátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok, valamint Szentes Csaba polgármester.

– Madéfalván az összefogás érezteti a hatását, ezt az összefogást értékeljük, és odafigyelünk arra, hogy ennek a községnek a gondjait kezeljük. Ehhez az szükséges, hogy egy csapatban folytassuk a munkát – fogalmazott a helyszínen Borboly Csaba megyeelnök.

Szentes Csaba polgármester örömének adott hangot, hogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően újabb útszakaszokat sikerül leaszfaltozni, fedett sáncokkal ellátni.

– Ez nagyon fontos munkálat a madéfalviak életében, hisz ez az utca pontosan a borvízhez vezet – emelte ki a polgármester.

Az idei évben Madéfalván olyan fontos utcákat sikerült leaszfaltozni, mint a Temető utca, és most készül a Borvíz utca alapozása.

– Ha az idő is engedi, heteken belül aszfaltszőnyeg kerül rá – mondta Szentes Antal megyei tanácsos.

Becze István megyei tanácsos az egész csíki térséget egy nagy építőtelephez hasonlította. A megvalósuló beruházások nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az itt élő emberek jól érezzék magukat, és helyben maradjanak. Ehhez összefogásra és komoly munkára van szükség.

Az elkövetkező hetekben födött sáncokat készítenek és aszfaltoznak, megkönnyítve a helyiek közlekedését. Az út megkönnyíti a közlekedést, a helyi lakosság mindennapjait, a felújított úttesten csökken a balesetveszély, illetve a járművek folyamatos meghibásodásának esélye.

 

Csíkszereda, 2014. október 31.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.