fbpx

Családoknak szóló tevékenységek támogatásáról döntött a megyei tanács

Összesen hatvanezer lejjel támogatta Hargita Megye Tanácsa azt a harminc  pályázatot, melyek finanszírozást nyertek a megyei önkormányzat családoknak szóló tevékenységek támogatási programjának keretében.

Hargita Megye Tanácsa 2010-ben indította el a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztését célzó családprogramját, melynek kiemelt célja a nagycsaládok népszerűsítése Hargita megyében, a székelyföldi társadalom elöregedésének megállítása, valamint a családok és gyermekek életszínvonalának növelését segítő környezet kialakítása.

– A család a társadalom alapja. A jól működő, harmónikus családok boldog és sikeres társadalmat jelentenek. Ezért is kell kiemelten odafigyelnünk azokra a kezdeményezésekre, melyek a térség családainak jólétét segítik elő – emelte ki Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. “Felhívnám a figyelmet a megyei tanács család munkacsoportjának folyamatos erőfeszítéseire is, és külön megköszönném Kolozsvári Tibor megyei tanácsosnak a Hargita megyei családokért kifejtett folyamatos munkáját” – tette hozzá az alelnök.

– Évek óta kiemelt figyelmet szentelünk a család témakörére – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, és hozzátette, a megyei tanácsnak nem titkolt szándéka, a lakosság családalapításra való ösztönzése a szülőföldön. “Igyekszünk minden körülményt és lehetőséget megteremteni itthon a fiatal családok számára, ami a gyerekvállalást és az itthonmaradásukat segíti elő. Azt gondolom, ha egy gyerek boldog és kiegyensúlyozott családban nő fel, a későbbiekben itthon képzeli el a jövőjét is”- hangsúlyozta a megyeelnök.

A program keretében olyan fontos programok nyertek finanszírozást, mint a Csíki Anyák Egyesületének szervezésében megvalósult Édesanyák hete, az Áradat egyesület hetedik alkalommal megrendezésre kerülő csíksomlyói lány-és asszonytalálkozója, illetve számos Hargita megyei településen csalnak mosolyt a kicsik arcára a gyereknapi programok széles választékával.

Hargita Megye Tanácsa saját programmal is várja a családokat gyermeknap alkalmával, május 31-én. A Részletes program csatolmányban olvasható.

Csíkszereda, 2018. május 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.