fbpx

Családoknak szóló tevékenységeket támogat Hargita Megye Tanácsa

Hargita Megye Tanácsa idén is támogatja a Hargita megye területén a családok érdekében tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek, alapítványok, valamint egyházak programjait, amelyek a romániai törvények szerint létrehozott és bejegyzett fizikai vagy jogi személyek.

A pályázati program támogatja fórumok, találkozók, konferenciák és megbeszélések szervezését család témában, gyermek- és baba-mama programok szervezését, illetve finanszírozza az önrészt a más intézményekhez benyújtott pályázatokhoz. A vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre, az előirányzott keretösszeg 70 000 lej.

Minden közösség alapja a család: ha jól érzik magukat, megtelnek óvodáink, iskoláink, itthon maradnak a fiatalok, újjáélednek a települések. Éppen ezért foglalkozunk családos programok szervezésével. 2017-ben újraalakult a családjóléti munkacsoportunk, amelyben civil szervezetekkel együttműködve kezdeményezünk, támogatunk olyan programokat, amelyek révén vonzóbbá válhat a családalapítás, az otthonteremtés gondolata. Hisszük, hogy közösségünk alapja a család!

A pályázatok leadási módozata és határideje:

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában, 2020. március 26-án, 12 óráig, valamint a területi irodákban, 2020. március 26-án, 10 óráig lehet benyújtani:

  • Székelyudvarhely, 1918 December 1. út 9. szám
  • Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet
  • Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12. szám
  • Maroshévíz, Nicolae Bălcescu sugárút, 14. szám, 214-es szoba.

A pályázati űrlapokat elektronikus formában a andreasalamon@hargitamegye.ro e-mail címre is szükséges elküldeni. A családprogrammal kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely letölthető a https://hargitamegye.ro/  oldalról, illetve beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyéről, (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám), 208/A iroda, kapcsolattartó személy: Salamon Andrea, telefon: 0266-207700/1308, e-mail andreasalamon@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2020. március 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.