fbpx

Egyetemistáknak hirdet pályázatot Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete

Pályázatot hirdet a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara hallgatóinak és más akkreditált nappali tagozaton tanuló egyetemistáknak Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete. A pályamunkákat három témakörben várják: agrár- és élelmiszertudományok, vidékfejlesztés és faluszociológia, fenntartható technológiák. Azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2019-2020-as tanévben alap- vagy mester képzésen tanulnak, a beküldési határidő március 20., 12 óra. Minden kategóriában díjaznak egy pályázatot, a díj értéke 1000 lej.

– Azért dolgozunk, hogy segítsük fiataljainkat a pályaválasztásban. Átalakítsuk az oktatási rendszerünket, hogy diákjaink a munkaerőpiacon hasznosítható tudással a birtokukban hagyják el az iskolapadot, és ebben oktatóink is tudják segíteni őket. A vidékfejlesztés területén pedig az a célunk, hogy korszerű állapotok uralkodjanak, vonzóvá tegyük fiataljaink számára is, és benépesedjen a vidék – ismertette a pályázat célját Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az elmúlt években prioritásként kezelte Hargita Megye Tanácsa és a Vidékfejlesztési Egyesület a vidék fellendítését, a munkahelyteremtést és a gazdák összefogását. Ennek a munkának az eredménye többek között, hogy ma a gazdák összefogásával működik a székelykeresztúri, a gyimesi és a szépvízi tejgyár, az európai uniós Székely termék védjegy több mint ezer családnak biztosít jövedelmet.

A meghirdetett pályázat célja, hogy ösztönözze Hargita megye fejlesztési lehetőségeinek elmélyült tanulmányozását, a létező és új kihívások vizsgálatát, a helyi, illetve a megyei szinten hasznosítható újítások bevezetését elősegítő elemzések készítését, valamint a gazdasági szakemberek képzését. A pályamunkának kötelezően hivatkoznia kell az érvényes Hargita Megyei Agrár  és Vidékfejlesztési Stratégiára.

A kiírás részletei és a jelentkezési űrlap az alábbi linken található:

 

Csíkszereda, 2020. március 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.