fbpx

Cserkész teázó nyílt Csíkszeredában

November 28-án, péntek délután ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a Scoutea cserkész teázó a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár földszintjén.

Az első igazi, eredeti és egyedi cserkész teázó látogatóit Kopacz Katalin, a Kájoni János Megyei Könyvtár igazgatója, illetve Szőcs József, a Romániai Magyar Cserkészszövetség képviselője köszöntötte a megnyitó alkalmából. A fiatalok életében mérföldkőnek számító rendezvényen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is.

Terveink szerint vendégeink lesznek mindazok, akik szeretik a könyvet, a kultúrát, magukénak vallják a cserkészek által gyakorolt életformát, vagy ismerkedni szeretnének vele, vagy egyszerűen csak egy kellemes, dohányfüstmentes, otthonos helyet keresnek egy baráti vagy akár üzleti megbeszélésre, találkozásra – vallják a teaház megálmodói.

– A fiataloknak lehetőséget kell adni a valós munkára, a felelős tevékenységre, önmaguk kipróbálására. Ez az amiről már régóta beszélek, erre bátorítok másokat is! A csíki cserkészek kezdeményezése követendő példa, akár más ifjúsági szervezetek, projektek számára is! Biztassuk őket! – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

A megnyitót követően kötetlen kávézgatásra, teázgatásra és beszélgetésre invitálták a vendégeket.

Csíkszereda, 2014. november 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.