fbpx

Félszáz családnak teszik élhetőbbé a mindennapokat

Hargita Megye Tanácsa és Kányád község helyi tanácsának együttműködésével kalákában készült el egy gerincvezeték egy olyan falurészen, ahol már több mint negyven éve várják a vízrendszer kiépítését. A vízhálózat főgerincének ünnepélyes átadására november 28-án, pénteken került sor Borboly Csaba megyeitanács-elnök jelenlétében. A helyi iskola előtti részen az átadáson továbbá jelen volt György Sándor polgármester, a helyi tiszteletes valamint a falurészen lakók.

Hargita Megye Tanácsa összesen 75 000 lejjel járult hozza a hálózat kiépítéséhez, hogy ezáltal mintegy félszáz család hozzáférhessen az ivóvízhez. A rendszernek köszönhetően szabadeséssel, jó minőségű helyi víz lesz biztosítva. Pénteken került nyomás alá a vezeték, és az elkövetkező napokban fognak neki a helybéliek a rácsatlakozásra.

– Örvendetes ez a beruházás, hisz a település ezen részén vagy az iskola és a templom is, két nagyon fontos intézmény az ittlakók számára, ahol biztosítani tudjuk az ivóvizet. Ez a megvalósítás a közösségi munka szép példája, hisz csak a szakfelügyelő munkáját fizette meg a helyi tanács, a munka nagy részét saját emberekkel oldották meg, kalákában fektették le a vezetékeket. Így a költség is sokkal hatékonyabb volt, ezért többet tudtak kivitelezni – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A tervek szerint az időjárási viszonyok függvényében még az idén, vagy jövő évben elkészítenek még egy 620 méteres vezetéket, hogy még több család számára tudják biztosítani a kényelmet jelentő ivóvizet.

– Együttes erővel, közös munkával szépen lassan helyükre kerülnek a dolgok. Székelyföldet kalákában építhetjük sikeresen! – véli Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Az átadás alkalmából a tanácselnök találkozott a helyiekkel, így alkalom adódott a beszélgetésre. Elhangzott, hogy Kányád község két helyi útjának rendbetételére is fog biztosítani forrást a megyei tanács.

Csíkszereda, 2014. november 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.