fbpx
????????????????????????????????????

Csík térségéből tizenegy sportegyesület pályázott sikeresen a megyei tanács kiírására

A megyei tanács sportpályázatán Csík térségéből tizenegy egyesület pályázott sikeresen, az egyesületek képviselőivel május 20-án, pénteken írták alá a szerződéseket. Ennek értelmében támogatást kapott a Phoenix Sport Klub, a Koka’s Sportegyesület, a Caissa Sakk Klub, a Spartan Box S.K., a Transilvanian Tenis&Squash Klub, a Csíki Titánok S.E., az N.K.Sz. Csíkszereda, az Imperial Wet SK, a Futbal Klub Csíkszereda, a Real Dance, valamint a Triatlon Harghita SK. A támogatások összege 4200 és 17500 lej között váltakozik, a pénzt versenyek szervezésére, felszerelések vásárlására, edzőtáborokra, sportágak népszerűsítésére fordítják.

– Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja a sporttevékenységek, rendezvények támogatását pályázati rendszer útján. Azt gondolom, hogy az épp testben épp lélek elve napjainkban is meghatározó kell legyen. Lehetőséget kell biztosítanunk minél több gyermeknek, hogy az internet, a tévé elől kiszabadulva egészséges életmódot próbáljon élni. Ehhez pedig szükség van arra, hogy segítséget kapjanak a felszerelések, felkészítők, versenyek támogatása révén. A megyei tanács sportstratégiájában figyelmet fordít a gyermekek felkészülése mellett a kimagasló eredményeket elérő versenyzőkre, csapatokra, hiszen követendő példát mutatnak kitartásukkal, ami nélkül az életben sehol nincs eredmény. Ezenkívül a megyében nagyon sok híres sportoló van, akik talán a legjobb diplomatái Hargita megyének, és ránk irányítják az országos vagy nemzetközi sajtó figyelmét. Ezáltal pedig a megyénk érdekesebbé válik, többen látogatnak térségünkbe, és egyre többen akarnak majd Hargita megyében befektetni – fejtette ki véleményét Borboly Csaba megyeelnök. Továbbá felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy ne csak a sportpályázatokra jelentkezzenek, hanem kövessék figyelemmel az ifjúsági kiírásokat is, és kérte hogy figyeljenek jobban a kommunikációra, a médiában való megjelenésre, mert nemcsak szükséges az elszámolásnál, de a lakosság így tudja követni, hogy a megyei tanács mire költi a pénzt.

Szentes Antal a sport szakbizottság elnöke kifejtette, idén kevesen pályáztak a csíki térségből, több jelentkezőre számítottak, és kérte a jelenlévőket, hogy a jövőben is használják ki a pályázati lehetőségeket. Csúcs András a megyei tanács sportpályázatokért felelős munkatársa ismertette az elszámolás szabályait, és elmondta, eddig ezen a területen nem merültek fel megoldhatatlan problémák.

Csíkszereda, 2016. május 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.