fbpx

A helyes irány a termelés, a helyi termékek értékesítése

Éves közgyűlését tartotta a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének (RMGE) udvarhelyszéki területi szervezete és az Udvarhelyszéki Magyar Gazdák Egyesülete (UMGE) május 20-án, pénteken a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házban. A találkozón a jelen levő gazdáknak az RMGE Agrár Európa faluról-falura elnevezésű szakoktatási és szaktanácsadási programja keretében egy rövid ismertetőt tartottak a 2016-os kifizetésekről, pályázati lehetőségekről, a támogatások és az agrárszabályozás rendszeréről, valamint a mezőgazdasági termelés adózási, állategészségügyi, környezetvédelmi és közegészségügyi szabályairól, ezek legújabb változásairól.

A gyűlés témája is a támogatásokról és a pályázatokról szólt Összefogás a vidékért – 2016 siker vagy csőd a Hargita megyei gazdáknak? címmel. Jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Verestóy Attila szenátor, Tánczos Barna szenátor, Bodó Géza UMGE-elnöke és a házigazda, Sebestyén Csaba RMGE-elnök.

Elsőként Verestóy Attila köszöntötte a gazdákat, és elmondta, tisztelet illeti azokat, akik vállalják a gazdálkodást, megélhetést biztosítanak Székelyföldön, és próbálják itthon tartani a fiatalokat.

Borboly Csaba azt mondta, az irány amerre haladni kell, a minőségi alap termelése, a helyi termékek értékesítése, és új termékek piacra dobása. Mindehhez képzéseket kell biztosítani, és megerősíteni a szakmai szervezeteket, egyesületeket.

Csíkszereda, 2016. május 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.