fbpx

Csökkent a menetidő kisfalvak és nagyobb települések között

A Korond községhez tartozó Fenyőkútra vezető út 5,8 kilométeres szakaszán végeztek kövezést és sánctakarítást, a Felsőboldogfalva községi Sükőn pedig egy kilométeres szakaszon aszfaltoztak. A két utat november 9-én, hétfőn adták át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának jelenlétében. A megyei tanács áfavisszaosztásból Felsőboldogfalvának 200 ezer lejt, Korondnak 471 ezer lejt utalt ki községi utak javítására.

Fenyőkúton Katona Mihály korondi polgármester köszöntötte az egybegyűlt helybélieket, és köszönetet mondott a megyei tanács elnökének, valamint az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezetének a támogatásért, és elmondta, bízik a fejlesztések folytatásában. A területi RMDSZ-szervezet ügyvezető elnöke, Bíró Barna Botond megyei tanácsos elmondta, a jövőbe vezet ez az út, és ilyen beruházásokkal vonzhatók haza a fiatalok a kisfalvakba. Székelyföldön a források lehívásában élen jár Korond – méltatta a községvezetést a megyei tanácsos.

Sükőn szintén összegyűltek a helybéliek, ünnepi alkalom volt az aszfaltozott útszakasz átadása, hiszen 45 évig dagasztották a sárt a lakosok, és elmondásuk szerint az idősebbek rossz időjárás esetén nem tudtak templomba menni. Ezzel a beruházással úgymond közelebb került a falu Székelyudvarhelyhez, mint a városhoz annak valamelyik külső kerülete, tekintve a menetidőt. György József polgármester azt mondta, ilyen beruházásokra van szükség, hogy ne néptelenedjen el a falu. Borboly Csaba szerint a helységben van közösségi erő, élni akarás, ott a problémák ellenére a jövőbe tekintenek, a gondok orvoslásában pedig továbbra is számíthatnak Hargita Megye Tanácsára, illetve az udvarhelyszéki RMDSZ-szervezetre. A megyeelnök megjegyezte, hogy Tóásó László térségbeli megyei tanácsos tevékenységének is köszönhető az aszfaltozás.

– Nem széthúzással, hanem előrehúzással érhetünk el eredményt – hangsúlyozta Borboly Csaba.

A lakosok közül többen felszólaltak, és elmondták, sokat számít a felújított út közösségük életében.

Csíkszereda, 2015. november 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.