fbpx

Csomafalva jól teljesít

A megvalósításokról, az eszközölt fejlesztésekről számolt be Gyergyócsomafalván a Borsos Miklós Művelődési Otthonban megtartott falugyűlésen január 28-án Márton László Szilárd polgármester. A találkozón Tánczos Barna szenátor és Bende Sándor képviselő mellett jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált a jó eredményekhez a csomafalviaknak.

Jó eredményeket ért el a község többek között a szociális ellátás, az iskola, az egyház területén, ezekről számolt be a polgármester. A Fenyőalja Turisztikai és Hagyományőrző Egyesület viszi a község jó hírnevét, Csomafalvát Gyergyó térségének egyik leglátogatottabb községévé teszi. A térség ebben az időszakban a téli sportok kedvelőinek is kínál lehetőséget sípályáinak köszönhetően, de az egyesület a vendéglátásban is jelentős szerepet játszik.

A fejlesztéseket Hargita Megye Tanácsa is támogatta, saját költségvetésből támogatták a napközi otthont, a tavalyi évben aszfaltoztak, idén pedig a tervek szerint elkezdik a járdaépítést, mondta Borboly Csaba. A megyeelnök, aki csomafalviként is volt otthon, gratulált a csomafalviaknak és a megyei tanács további segítségéről biztosította a község lakosságát, élőben is jelentkezett a falugyűlés helyszínéről:

Borboly Csaba gratulált az erős civil élethez, a rendezett központhoz, az iskola jó eredményeihez, a községben folytatott értékmentő munkához, mint például a székely kapuk ügye, a Boros Miklós Alap tevékenységéhez, amelyben nagyban hozzájárul a kulturális élethez, de a malomhoz is, amely a gazdasági életet segíti. Továbbá köszönetét fejezte ki a községnek a hótalanításban nyújtott segítségért.

A megyei tanács a januári leosztáskor 210 ezer lejt különített el a község számára normál programmal működő óvoda építésére, számolt be a megyeelnök.

A fejlesztési tervek között a lovas élet fellendítése és az idősgondozás kérdése is terítékre került.

Csíkszereda, 2018. január 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.