fbpx

Hamarosan elkezdődhet a 132A megyei út javítása

Útjavításokról és egyéb fejlesztésekről egyeztettek január 28-án Homoródalmáson falugyűlés keretében, ahol jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A találkozón Tikosi László polgármester és Rigó Mihály alpolgármester tájékoztatták a község lakosságát az előző év megvalósításairól és az idei tervekről.

A tervek szerint tavasszal elkezdődhetnek a 132A jelzésű megyei út felújítási munkálatai Homoródszentmárton és Homoródalmás között, az elektronikus közbeszerzésen (SEAP) január 26-án kiválasztott nyertestől még kértek bizonyos kiegészítő iratokat, amelyek benyújtásának határideje január 29., ismertette a részleteket a találkozón Borboly Csaba. A szóban forgó útszakasz felújítását az Országos Helyi Fejlesztési Programból (PNDL) finanszírozzák. Továbbá a 131A jelzésű út munkálatait is meghirdették, ennek leadási határideje január 30.

Fontos beruházás egy időseket ellátó szociális központ kialakítása, ennek megvalósítására az idei januári leosztás alkalmával 110 ezer lejt különített el a megyei tanács a község számára.

Homorodalmas2_2018jan28

Borboly Csaba köszönetet mondott azért, hogy a község átvette a barlang felé vezető utat, itt még kérdés a villany megoldása. A községben még megoldásra váró probléma a csatornarendszer, ennek érdekében meg kell vizsgálni a lehetőségeket.

Homoródmentén is fontos az állattartás, itt is a fejlesztésekhez járulna hozzá egy kisvágóhíd létesítése. A további fejlesztési tervek között a polgárőrség és a tűzoltóság támogatása is terítékre került.

Borboly Csaba Homoródalmáson a közbirtokosság ülésén is részt vett. A megyeelnök úgy fogalmazott: jó volt látni, hogy megértés van, és jó hangulatú közös munka folyik a közbirtokosságban.

Borboly Csaba közösségi oldalán beszámol a 132A jelzésű megyei út munkálatai közbeszerzésének jelenlegi helyzetéről, illetve további tervekről. A videó megtekinthető az alábbi linken:

Csíkszereda, 2018. január 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.