fbpx

Dan Tanasă alulmaradt a megyei tanács ellen indított perében

Hargita Megye Tanácsa számára kedvező döntés született a bukaresti táblabíróságon a megyei tanács határozatával elfogadott megyezászlóval kapcsolatosan.

A Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) megtámadta az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) döntését a 2015/324-es megyei tanácsi határozattal elfogadott zászlótervezet kapcsán. A CNCD Hargita Megye Tanácsának adott igazat, ezt a döntést támadta meg a román egyesület a bukaresti táblabíróságon.

– Ez az eset is bizonyítéka annak, hogy Dan Tanasă nem a törvény betartatására törekszik, ahogy állítja, hanem igenis magyarellenes lépéseket tesz. Miközben a törvény tiszteletéről beszél, ez alkalommal ő hagyta figyelmen kívül a törvényes előírásokat és a törvényszék kérését, akárcsak a csíkszentdomokosi polgármesteri hivatal elleni perben. Figyelembe véve azt is, hogy rendszerint nem jelennek meg a bírósági tárgyalásokon, mindez bizonyíték arra, hogy igazából az elindított perek kimenetele nem érdekli, csupán a magyar közösség uszítása. Ez a mostani helyzet némi bizakodásra ad okot a megyezászló ügyében – nyilatkozta a döntés kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsa döntéshozó testülete januárban elvihatározat-javaslatot fogadott el, amely a jogerős ítélőtáblai döntés nyomán a csíkszeredai megyeházáról eltávolított három megyezászlót a történelmi egyházaknak adta át megőrzésre, amíg a törvényi keret változik: http://hargitamegye.ro/hirek/a-tortenelmi-egyhazaknak-adtak-megorzesre-a-harom-megyezaszlot.html

Csíkszereda, 2017. november 9.

 567 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás