fbpx

Új útburkolat vezet Kányádról Székelyderzsre

– Célunk, hogy mielőbb kerüljön be az összes udvarhelyszéki település a turisztikai körforgásba. Ezért kisfalvaink fokozott figyelmet kapnak, legyen szó aszfaltozott útról, vagy a Kisvillany, Kisvíz programokról – hangsúlyozta Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke a Kányád kijáratától a Székelyderzs központjáig tartó egybefüggő aszfaltréteg leterítésének megkezdése kapcsán nyilatkozott. A kivitelező tegnap kezdte el a négy kilométeres szakasz aszfaltozását a 133-as jelzésű megyei út mentén. A munkálatoknak köszönhetően jó úton lehet majd haladni Brassó megye felé is.

– Nemrégiben Atyhát kötöttük össze az országúttal, tervezés alatt van Etéd–Atyha szakasz, valamint kivitelezésre kerül a Kőrispataktól Maros megye határáig tartó szakasz. Ezek mind olyan fejlesztések, amelyek révén kistelepüléseink új lendületet kapnak, pozitívan hatnak a helyi gazdaságra, és a lakók életkörülményei és lehetőségei jelentősen javulhatnak. A megye nyugati térségének településeit összekapcsoljuk és biztosítjuk az átjárást, a gyors, egyszerű elérhetőséget – összegzett a megyeelnök.

Ezt megelőzően Gagyban már leterítettek közel egy kilométer aszfaltot (erről itt olvashatnak).  Az aszfaltozott utak kátyúzásával múlt hónapban végeztek, ezen szakaszok és az ütemterv az alábbi linken érhető el: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/0B3DH_aG2Ui1UM1Jkdm05SjB6bGc

Az Udvarhely térségi utak karbantartásával időben végeznek (http://www.hargitamegye.ro/hirek/az-udvarhely-tersegi-utakon-is-idoben-vegeznek-a-karbantartassal.html).

Csíkszereda, 2017. november 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.