fbpx

Diákjaink, tanáraink ennél többet érdemelnek!

Ma a 2015–2016-os tanév megyei tantárgyversenyein kiváló eredményeket elérő diákokat köszöntöttem. Picit keserű szájízzel jöttem el, hisz ezek a diákok, akik tehetségesek, ügyesek és okosok ennél sokkalta többet érdemelnek! A kényszer kegyetlensége a részünkről, hogy csak 60, 50 és 40 lejes könyvutalvánnyal tudtuk jutalmazni a diákokat. Hogy lehet egy megyei olimpiászon kimagasló teljesítményt elért csapatnak 60 vagy 50 lejes könyvutalványt adni?! Merült fel bennem és talán sokakban a kérdés. Inkompetencia mesterfokon, ahogy az oktatási minisztérium nem tiszteli, nem becsüli még csak ennyire sem azokat, akik jól teljesítenek, jó példák és az őket felkészítő pedagógusok munkáját is semmibe veszi.

Az alkotmány világosan írja, hogy az oktatás jog, kötelező állami feladat. Nem olyan hogy ha van pénz, akkor van oktatás, ha nincs pénz nincs oktatás. Kritikán aluli, ahogy kezeli a kormányzat a tantárgyversenyeket, és elfogadhatatlan hogy óriási erőfeszítéseket helyez vissza a család vállára, a pedagógusok hátára, és a fiatalok számára nem biztosítja azt, ami jár, jogosan. Habár van egy magyar oktatási államtitkárunk, a pozitív változásokat nem lehet kellően érzékelni.

Azok a poilitkusok, akik ennyire lezüllesztik az oktatási rendszert, ennyire nem tekintik prioritásnak, azok nem jó példák. És ez érvényes a magyar politikusokra is. Valószínű, hogy nagy részük soha olimpiászt sem nyert, hanem csak a jó fizetésért vállalnak tisztséget. Ezek az emberek vissza kellene lépjenek, mondjanak le és adják át a helyeket olyanoknak, akik vezetőként mernek lépni, dönteni és a beosztottakat oda tenni dolgozni.

Szemtelenség, hogy olimpiászra utazó diák saját költségre utazik, ebédel és a végén kap egy emléklapot. Hány nehéz helyzetben lévő családnak ezt nehéz megoldani? Az olimpiászok-tantárgyversenyek csak a jól szituált diákok privilégiumává vált? Nincs ez így rendben! Tegyünk érte és ha kell ellene!

BorbolyCsaba2

Ezért is adtam meg e-mailcímem, telefonszámomat és Facebook oldalam elérhetőségét a jelenlévő diákoknak, tanároknak, hogy jelezzék a problémákat, gondokat és együtt találjunk azokra megoldásokat!

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.