fbpx

Digitális oktatási rendszer az érettségire való felkészüléshez

A classY Edu digitális oktatástámogató rendszerrel segíti Hargita Megye Tanácsa az érettségire való felkészülést, elsősorban román nyelv és irodalomból. Május 26-tól várják az érdeklődők jelentkezését, az elsők között jelentkezőknek ingyenesen biztosítja a megyei tanács a bérletet. Ennek az a feltétele, hogy olyan osztályközösség jelentkezzen, amelyből legalább tíz diák részt vesz a programban.

 

Az elmúlt évek érettségi eredményeit megvizsgálva kijelenthető, hogy a Hargita megyei diákok nagy százaléka elsősorban román nyelv és irodalomból nem éri el az átmenőszintet az érettségi vizsgákon. Ez nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy térségünkben sok diák gyengén teljesít vagy sikertelenül vizsgázik az érettségi  vizsgákon.

A koronavírus megjelenésével, terjedése nyomán az oktatás tantermen kívül kerülésével párhuzamosan teret hódított az online oktatás, mivel a járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működnie az oktatási rendszernek, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget, az iskoláknak és a pedagógusoknak pedig alkalmazkodniuk kell mindehhez.

A sikertelen érettségi vizsgák kiküszöbölése érdekében Hargita Megye Tanácsa az iskolaigazgatók és tanárok figyelmébe ajánlja a classY Edu digitális oktatástámogató rendszert. A digitális oktatórendszert a felhasználók könnyen kezelhetik, személyre szabott tanulási élményt, egyéni tanulási útvonalat biztosít a tanulóknak, a tanároknak pedig megoldásokat nyújt egyéni óratervek, tanfolyamtervek létrehozására, egységes keretrendszerben biztosít hozzáférést a digitális tartalmakhoz.

– Célunk, hogy a digitális oktatástámogató rendszer által segítsük a tanárok munkáját és a diákok felkészülését, elsősorban román nyelv és irodalomból, annak érdekében, hogy javítsuk a Hargita megyei diákok körében az érettségi és a pótérettségi vizsgákon az átmenési arányt. Román nyelv és irodalomból 36 kidolgozott digitális tétel áll a tanulók, tanárok rendelkezésére. Osztályok jelentkezését várjuk a programra, amelynek az a feltétele, hogy az osztályból legalább tíz diák részt vegyen. Éljenek a lehetőséggel! – mondta a program kapcsán Borboly Csaba.

Az érdeklődők jelentkezését a megyei tanács oktatási részlegén várják, a csikianna@hargitamegye.ro e-mail-címen.

Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalán is közzétette a felhívást.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.