fbpx

Díjazzák a kiskertészeket

Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete január 14–16. között díjazza azokat a diákokat és osztályközösségeket, amelyek sikeresen vettek részt tavaly az egyesület Kiskertész programjában. Csíkszeredában január 15-én a József Attila Általános Iskola tanulóinak díjazásán jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Márton István, a vidékfejlesztési egyesület igazgatója és munkatársai.

Lőrincz Juli iskolaigazgató köszöntötte a megyei tanács munkatársait, és elmondta, a többi diák példát vehet azokról, akik tavaly sikeresen kertészkedtek. Megköszönte a lehetőséget a program szervezőinek, és hozzátette, az elkövetkezőkben is részt vesznek a tevékenységben.

Márton István ismertette a 2012-ben indult programot, amelyet az idén is folytatni akarnak. Tavaly ötféle vetőmagot kaptak a diákok, a veteményeskertekről két alkalommal küldtek fényképes beszámolót a vidékfejlesztési egyesülethez. A kerteket meglátogatták a szakemberek, aminek alapján 19 diákot és két osztályt díjaztak.

A csíkszeredai József Attila iskolában két diák, Bálint-Kajcsa János és Lázár Előd kapott egy-egy 250 lej értékű ajándékcsomagot, és a VI. C osztály is a nyertesek között szerepel, ők 500 lej értékben kaptak ajándékot, amely DVD-lejátszót, földgömböt, könyveket és vetőmagokat tartalmazott.

Borboly Csaba megyeelnök gratulált minden résztvevőnek, és a további részvételre biztatott mindenkit, hiszen mint mondta, az a legízletesebb zöldség, gyümölcs, amit mi magunk termelünk meg. Fontos az élmény, amit a jól elvégzett munka nyújt, a felelősségtudat, amit elsajátítanak a gyerekek a tevékenység alatt, és a megszerzett tudás, amit felnőttként is hasznosítani tudnak.

Január 14-én Pálpatakán, Fenyőkúton és Szentábrahámon, január 15-én Csíkkozmáson, Csíkszentmártonban, valamint Csíkszeredában, a József Attila, a Petőfi Sándor és a Xántus János iskolákban díjaztak a vidékfejlesztési egyesület munkatársai, január 16-án a karcfalvi és a maroshévízi kiskertészek kapják meg nyereményeiket.

Csíkszereda, 2014. január 15.

 1,101 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás