fbpx

Döntsön, rangsoroljon a Csík-területi előválasztáson!

Borboly Csaba arra buzdít minden szavazójoggal rendelkező csíki lakost, hogy vegyen részt az RMDSZ előválasztásán, és szavazatával rangsorolja a helyi tanácsosjelölteket, vagy fogadja a szervezet felmérést végző munkatársait. Hargita Megye Tanácsa és az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke szerint rengeteg a fiatal jelölt, ami azt mutatja, hogy a szervezet képes a megújulásra, ugyanakkor a tapasztaltabb kollégák munkájára is szükség van. „Elsősorban a fiataloknak kell megtalálniuk a megoldást problémáikra, kezükbe kell venniük sorsukat, és olyan változást kell előidézniük, hogy a helyi és központi döntéshozatal rájuk kezdjen koncentrálni minden intézkedésénél. A választók pedig beleszólhatnak, ki vegyen részt a döntéshozatalban a jelöltek közül. Erre kérem a csíki lakosságot” – nyilatkozta a területi elnök. (Az erről szóló videó megtekinthető a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/vb.215328865181171/967005753346808/)

Pénteken, április 8-án Tusnád községben felmérést végeznek, hogy a három jelentkező – György József, Rafain Endre, Ravasz József – közül ki legyen az RMDSZ polgármesterjelöltje, illetve rangsorolják az önkormányzati képviselőjelölteket. A kérdezőbiztosok házról házra mennek, és minden 18 év fölötti válaszolhat a kérdésekre.

Szombaton Szentsimonban végeznek felmérést arról, hogy ki legyen az RMDSZ polgármesterjelöltje: Fábián László vagy Kozma István. Ebben az esetben a kérdezőbiztosok szintén házról házra mennek, és minden 18 év fölötti válaszolhat a kérdésekre.

Vasárnap Szentimrén, Szentmihályon,  mozgóurnás előválasztás lesz a tanácsosok rangsorolásáról. Az urnát az urnabiztosok jelen esetben is házról házra viszik, és minden 18 év fölötti válaszolhat a kérdésekre. Szentsimonban állóurnás előválasztást tartanak a tanácsosok rangsorolására: a nyolc jelölt közül kötelezően négy személy nevét, Csatószegen pedig a kilenc jelölt közül három személy nevét kell megjelölni a szavazólapon. (A község mindkét településén a kultúrotthonban lehet szavazni 8 és 17 óra között.) Gyimesközéplokon állóurnás előválasztást szerveznek az RMDSZ polgármesterjelöltjéről – Ambrus Róbert Imre vagy Gergely Károly – és a tanácsosok rangsorolására. A tanácsosok közül kötelezően kilenc személy nevét kell megjelölni. (Szavazóközpontok: polgármesteri hivatal, megállói kultúrotthon, hidegségi Süket iskola, hidegségi kultúrotthon, háromkúti iskola; szavazni lehet reggel 8 és este 20 óra között.)

Csíkszereda, 2016. április 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.