fbpx

Egészségügyi szűrőprogram Kányádon

Hargita Megye Tanácsa, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Kányád Község Polgármesteri hivatala és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház szervezésében egészségügyi szűrőprogramra kerül sor Kányádon, szeptember 17-21 között naponta 8-tól 16 óráig.

Kardiológus, gyermekgyógyász, bőrgyógyász, neurológus, szemész, fogorvos és gyógytornász szakorvosok, illetve szakasszisztensek érkeznek Hargita megye testvérmegyéjéből, hogy elvégezzék a településen a szükséges kivizsgálásokat.

– A szűrővizsgálatok vitathatatlan érdeme, hogy olyan elszigetelt Hargita megyei településeken biztosít lehetőséget a lakosságnak az orvosi szűrésekre, ahol a távolság miatt csak ritkán, vagy egyáltalán nem lenne erre esély. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy saját településén azok is szívesen részt vesznek a kivizsgálásokon, akik hosszabb távot nem tennének meg ennek érdekében – hangsúlyozta a program fontosságát Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. Ugyanakkor nagyon jó példája, hogy testvérmegyei kapcsolataink nem csak szimbolikusak, hanem tartalommal töltöttek. Köszönetem fejezem ki, a kányádi lakosság nevében is a Hetényi Géza Kórház munkatársainak az önkéntesen felelősségvállalásukért.

szűrőprogram1

A négy napos periódusban Kányádon három helyszínen végeznek egészségügyi szűréseket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház szakemberei: a kultúrotthonban van a labor, az ideggyógyászati és szemészeti szakrendelés, délután ide csatlakozik a gyógytornász és a bőrgyőgyász, az orvosi rendelőben van a kardiológia, EKG, a délutáni órákban a fogorvos is,  illetve az általános iskolában délelőttönként rendel a bőrgyógyász, a fogorvos és a gyógytornász.

Csíkszereda, 2018. szeptember 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.