fbpx

Egy cég sem jelentkezett a zetelaki járda előző munkálatainak javítására

Harmadszor kellett újrahirdetni a közbeszerzést a zetelaki járda előző kivitelező által elvégzett munkálatainak kijavítására, miután a legutóbbi kiírásra sem jelentkezett egyetlen cég sem. A jelenlegi kiírásra április 18-ig tehetik le ajánlataikat az építő cégek. A beruházás áfa-nélküli értéke százezer lej.

Mint írtuk Hargita Megye Tanácsa tavaly nyáron kénytelen volt szerződést bontani a korábbi kivitelezővel, mivel nem tartotta a szerződésben foglalt határidőket és az elvégzett munkálatok sem feleltek meg a minőségi előírásoknak.

A munkálatokra két külön közbeszerzést indítottak el. Tavaly decemberben sikerült egy új kivitelezővel szerződést kötni a beruházásból hátramaradt befejezési munkálatokra, amelyben a kivitelező a betonelemekből álló fedőlapokat kell kivitelezze a betonozott sáncoknál. Erre a munkálatra is a harmadik kiírásra volt jelentkező. A jelenlegi kiírás pedig az előző, bákói kivitelező cég által elvégzett rossz minőségű munkálatokat kell majd javítania a licitet megnyerő cégnek. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a munkálatokra leginkább helyi cég jelentkezésének örülnének, hiszen kis munkálatról van szó, ugyanakkor láthattuk mi történik, amennyiben más megyéből jelentkezik kivitelező. A megyei tanács elnöke bízik benne, hogy lesz jelentkező cég a kis munkálatú kiírásra, annak ellenére, hogy az ország rossz gazdasági politikája ellehetetleníti a cégeket, így a beruházások sem haladnak a közbeszerzési akadályok miatt.

A beruházás előzményei a beruhazas.hargitamegye.ro oldalon olvasható.

A beruházás kronológiáját alábbi közleményünkben foglaltuk össze:

https://hargitamegye.ro/hirek/elsodleges-prioritas-a-zetelaki-jarda-epitese.html

Csíkszereda, 2019. március 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.