fbpx

Egy helyi állattartó megsebesítette Máréfalva polgármesterét

Több szúrással megsebesített egy törvénytelenül legeltető személy Kovács Imrét, Máréfalva polgármesterét április 6-án. Egy helyi állattartóról van szó, aki törvénytelenül legeltetett mások területein, az elöljáró pedig többszöri lakossági bejelentés nyomán ment ki a helyszínre. Az illető rátámadt a polgármesterre, aki jelenleg a székelyudvarhelyi kórház sürgősségi osztályán fekszik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszélt Mihalache Constantin megyei rendőrparancsnokkal, aki biztosította, hogy teljes erővel keresik a tettest, bevonták az ügyészséget is, és bíznak benne, hogy minél hamarabb elő tudják állítani.

– Ez a sajnálatos eset is figyelmeztet minket arra, hogy sok még a probléma az országban, a megyében. A legeltetés idén sem gondmentes, és ebben a témakörben már nem elég tájékoztatni, hanem erőteljesen fel kell lépni. Jelen pillanatban, ilyen körülmények között nem lehet megvédeni azoknak a területtulajdonosoknak az érdekeit, akiknek a területükre ráhajtják állataikat a nagyobb állománnyal, de ahhoz szükséges legelős területtel nem rendelkező gazdák – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba.

A megyeelnök beszélt a máréfalvi polgármesterrel, aki azt mondta, azt szeretné, hogy azok, akik ehhez hasonló módon szeretnének előnyt szerezni, tanulnának ebből az esetből, és rájönnének, hogy nem ez a helyes út.

Csíkszereda, 2017. április 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.