fbpx

Egy lépéssel közelebb a siklódi út felújításához

Egy lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy új útvonalon, aszfalton közelítsék meg a Székelykeresztúr környékiek és átutazók Maros megyét, miután Hargita Megye Tanácsa kiírta a 135-ös megyei út Küsmöd – Siklód – Maros megye határa szakaszának tervezésére a pályázatot. Az elektronikus közbeszerzési weboldalra (SEAP) július 31-én került fel a hirdetés, és augusztus 11-én 15 óráig várják a jelentkezőket. Ez a 12 kilométernyi szakasz Sóvárad és Szováta felé biztosítja az összeköttetést Keresztúr, illetve Etéd környékével, ami Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke szerint kitörési lehetőséget jelent a térségnek gazdasági, ezen belül idegenforgalmi szempontból. Mint korábban is fogalmazott: Etéd község Székelyföld egyik új közlekedési csomópontjává válhat, az út felújításával Székelyföld belső összeköttetését állítják helyre.

Ezáltal újra összenő, ami összetartozik – fogalmazott ennek kapcsán nyilatkozva.

A tervezés becsült értéke 142 780 lej, a szerződés aláírásától számítva fél év áll a tervező rendelkezésére.

Ezúton is felhívom a tervezők figyelmét erre a pályázatra, várjuk jelentkezésüket. Kiemelt beruházás ez számunkra, mert új útvonalat, új összeköttetést jelent, ami nemcsak a kistérségek, hanem a megye lakói és a vendégek, illetve átutazók számára egyaránt fontos – nyilatkozta Borboly Csaba.

A Kőrispataktól Maros megye határáig tartó, Erdőszentgyörgy felé vezető megyei út felújítása előrehaladottabb szakaszban van, ugyanis annak esetében a kivitelezésre írták ki nemrég a közbeszerzést, és ha kerül vállalkozó, továbbá nem lesz óvás, idén már megjelennek az első munkagépek, a következő évre pedig végezhetnek a négy kilométeres szakaszon. Emellett a térséget érintő többi megyei besorolású út felújítását is tervezik: folytatják az Énlaka felé vezető aszfaltréteget, akárcsak Farkaslaka irányában, Székelypálfalváig. Szintén kiírták a közbeszerzést az Etéd és Atyha közti, Korond irányába vezető szakasz felújítására a tervezést. (Erről szóló hírünk: http://hargitamegye.ro/hirek/szekelyfold-uj-kozlekedesi-csomopontjava-valhat-eted-kozseg.html) Mindezek korszerűsítése nyomán gazdasági élénkülésre számítanak a térségben, jelentette ki Borboly Csaba.

A siklódi út felújításának tervezésére kiírt pályázat részletei megtekinthetők a megyei tanács által létrehozott weboldalon: http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/achizitiipublice?language=hu

Csíkszereda, 2017. augusztus 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.