fbpx

Ismertették Hargita Megye Tanácsa egyházi közösségi célú pályázati programjait Udvarhelyszéken

Hargita Megye Tanácsa idén is folytatja egyházi pályázati programjait.

Az elmúlt 12 évben közel 68 millió lejt biztosított az intézmény a történelmi egyházak fejlesztésére, illetve az egyházi tevékenységek a támogatására.

Mindkét pályázati kiírás elérhető már Hargita Megye Tanácsa weboldalán: https://hargitamegye.ro/palyazatok/

A egyháztámogatási program keretében a következő tevékenységeket támogatja az intézmény: templomok és más egyházi épületek építése és javítása; fenntartási és működési költségek finanszírozása, egyházak tulajdonában levő vagyontárgyak állagmegóvása és karbantartása; egyházak által végzett szociális és egészségügyi tevékenységek; vallási-kulturális múzeumok kialakítása és javítása; az egyházakhoz tartozó szociális és egészségügyi tevékenységekre használt ingatlanok építése, kialakítása és javítása; egyházkerületek vagy vallási központok székhelyének építése és javítása; egyházak tulajdonában levő teológiai iskolák székhelyének építése és javítása.
A pályázat leadási határideje, elektronikus formában: február 27., 12 óra. Bővebben: https://hargitamegye.ro/egyhaztamogatasi-program/

 

Az egyházegyüttmüködési programja révén az intézmény támogatja a Hargita megyei történelmi egyházak által, vagy ezekkel együttműködésben szervezett hitéleti tevékenységeket.
A pályázat leadási határideje, elektronikus formában: február 24, 16 óra; Bővebben: https://hargitamegye.ro/hargita-megyei-egyhazakkal-egyuttmukodesben-szervezett-rendezvenyek-tamogatasa/

Éljenek a lehetőséggel minél többen!

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.