fbpx

Ismertesse meg vállalkozását, helyi termékeit és szolgáltatásait, hiszen mindannyiunk érdeke egy összetartó közösség fenntartása!

Családi/Helyi vállalkozások/jó gyakorlatok/projektek népszerűsítése

Mindannyian szeretnénk olyan vállalkozást, ami sikeresen működik és van hosszútávú hozadéka.

Egy sikeresen működő vállalkozásnak is szüksége van reklámra. Feladatomnak és kötelességemnek érzem támogatni és népszerűsíteni Hargita megyében a kisebb-nagyobb vállalkozásokat, helyi termékeket, vagy akár projekteket. Személyes meggyőződésem, hogy ezzel a tevékenységgel, növelni tudnánk a helyi munkaerőt, a helyi termelést és a helyi bevételeket egyaránt. Egy támadópont számomra az, hogy sokak állítása szerint részesedek a reklámozott tartalmakból, viszont ez egy valótlan állítás. Ezek a reklám jellegű tartalmak, amelyek közösségi felületeimen is követhetőek, személyes indíttatásból születnek, és úgy gondolom minden általam közzétett tartalom megfelel az előírt szabályoknak.

Törekedjünk arra, hogy Székelyföldön székelyföldi termékeket lehessen megvásárolni, mert az idő múlásával a kistermelők háttérbe szorulnak a külföldi kereskedelemmel szemben! Éppen ezért csökkenthetjük az ökológiai lábnyomot, ha nem külföldről importált termékeket vásárolunk, hanem a helyileg előállítható termékeket keressük, ezáltal is hozzájárulhatunk a mezőgazdasági és zöld területek fenntartásához a közösségünkben. A helyi termékek autentikus, hagyományos, eredeti, szezonális, vagy egyéb, a helyi lakosság által nagyra értékelt tulajdonságai révén erősítik a társadalmi kohéziót és a közösségi szellemet, környezetbarát magatartásra, aktív állampolgári részvételre ösztönöznek bennünket.

Videó üzeneteimben a helyi termékekről, illetve vállalkozásokról szóló bemutatással én is szeretném a vásárlókat arra lelkesíteni, hogy részesítsék előnyben a hazai termékeket, ugyanis néhány jó példa bemutatásával születhetnek pályázatok,aminek köszönhetően több munkahely jöhet létre, ez pedig ösztönözheti a fiatalokat az itthon maradásra.

A helyi gazdálkodóknál, termelőknél, vállalkozóknál elköltött pénz az otthonunk közelében marad, és újra befekteti a közösségünk vállalkozásaiba és szolgáltatásaiba. Közös erővel hozzájárulhatunk Székelyföld gazdasági növekedéséhez, és a munkahelyteremtéshez szükséges feltételek megteremtéséhez, melynek alapja a helyi kezdeményezés, elsősorban a helyi erőforrásokra építve.

Az itthon előállítható élelmiszerek helyett a multik termékeit vásároljuk fel, és ezt szeretnénk el érni az úgynevezett „reklámokkal”, hogy az importált termékek helyet cseréljenek a polcon a hazai termékeinkkel.

Szeretnénk segíteni a fiatalok jövőképalkotásában. Ennek kezdeményezésében szívesen vállalnék szerepet olyan Hargita megyei vállalkozások népszerűsítésében, amelyek szeretnének felzárkózni, lehet ez akár új-vagy meglévő vállalkozás is.

Éppen ezért, létrehoztunk egy online kérdőívet, amelyet kérném töltsön ki abban az esetben, amennyiben van egy saját vagy más vállalkozás, amit szeretne közös munka által népszerűsíteni!

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.