fbpx

Egyéni és fokozott védekezésre van szükség

A páciensek bizalommal fordulhatnak a kórházunkhoz, nincs nagyobb fertőzésveszély itt, mint a közösségi élet bármely területén, a védekezés pedig mindannyiunk egyéni felelőssége, rajtunk múlik, hogyan védekezünk a fertőzés ellen – ezt az üzenetet kívánja eljuttatni a nagyközönséghez a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

A Hargita Megye Tanácsa által működtetett intézményben az elmúlt két napban a kórházban végzett PCR-tesztelések során (összesen 106 tesztet végeztek el) 11 új koronavírus-fertőzésre derült fény. A fertőzöttek között van az egészségügyi személyzet két tagja, egy takarító és egy onkológus szakorvos. Az epidemiológiai vizsgálat szerint az a leginkább valószínű, hogy egyikük sem a kórházban, hanem külső forrásból fertőződött meg.

Minden új fertőzöttet kórházban kezelnek, a csíkszeredai kórház koronavírus-fertőzötteket ápoló osztályain, illetve a Covid–19-betegek ellátására háttérkórháznak minősített Székelyudvarhelyi Városi Kórházban.

A csíkszeredai kórházban dolgozik még egy onkológus szakorvos, a betegek nem maradnak szakellátás nélkül, az onkológiai járóbeteg-rendelésben azonban hosszabb várakozásra kell számítani, ezzel kapcsolatosan betegeink megértését kérjük.

„Minden esetet követünk, folyamatban vannak az epidemiológiai vizsgálatok, az érvényben lévő metodológia alapján folyik a személyzet és a bennfekvő betegek, illetve a beutalás előtt állók tesztelése. Az egészségügyi személyzet használja a védőfelszerelést. A kórházban következésképp nincs nagyobb veszély, mint a kórházon kívül. Közösségi szintű fertőzésveszély van, ezért mindannyian megfelelően kell védekeznünk, ez a védekezés pedig mindenki egyéni felelőssége” – fogalmazta meg dr. Sergiu Sîngeorzan járványtanász főorvos.

 333 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás