fbpx

A tanácselnöki tisztség és a megyei kétharmad megszerzése a cél

Borboly Csaba átvette a HET elnökségét Bíró Barna Botondtól

A Csíki Területi Szervezet elnökeként Borboly Csaba átvette a Hargita megyei RMDSZ soros elnökségét az elkövetkező egy évre az Udvarhelyszéki RMDSZ-től. Az átvételre július 10-én, pénteken került sor, a Bíró Barna Botond udvarhelyszéki RMDSZ-elnökkel való találkozón.

Borboly Csaba ennek kapcsán elmondta, hogy két nagyon komoly kihívás áll előttük. Az egyik az önkormányzati választások, amelyen meg kell nyerni a megyei tanácselnöki tisztséget, továbbá kétharmadot szereznének a megyei tanács testületében. Ezenkívül céljuk az RMDSZ-es polgármesteri tisztségek megtartása, valamint a visszaszerzése azokban a helységekben, amelyekben a jelenlegi vezetés és a Szövetség között nincs együttműködés, és a lakosság jelenleg tapasztalt bizalma e visszaszerzés lehetőségét mutatja.

A másik nagy kihívás a területi elnök szerint a parlamenti választás, amelyen a Szövetség, illetve az erdélyi magyarság sikeréhez szükség van a Hargita megyei szavazatokra.

„A Hargita megyei RMDSZ egy hálózatos egység, amelyben a három területi szervezet partnerségében, konszenzusával kell az egyéves HET-mandátumot kiteljesíteni. Ezúton is gratulálok Bíró Barna Botondnak, hogy kellő kimértséggel, higgadtsággal és a Hargita megyei emberek érdekeit messzemenően szem előtt tartva töltötte be a HET elnöki tisztségét az elmúlt egy évben. Több nehézségen vagyunk túl, és az ebben a tisztségben kifejtett tevékenységével nagyban hozzájárult a megye közintézményeinek működéséhez” – fejtette ki Borboly Csaba.

A csíki területi elnök ez alkalommal részt vett az Udvarhelyszéki RMDSZ elnökségi ülésén, amelyen az elmúlt időszak tevékenységét értékelték. Borboly Csaba továbbra is kérte a támogatást a megyei tanácselnöki jelöltségéhez, és mint fogalmazott, „hasznos, méltó és becsületes együttműködést” ajánlott Udvarhelyszéknek, oly módon, hogy az elkövetkező négy évben is mindhárom térség kedvezményezettje legyen a megyei együttműködésnek.

Csíkszereda, 2020. július 10.

 770 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...