fbpx

Egyházi épületek építését, felújítását támogatja idén is Hargita Megye Tanácsa

Előző évekhez hasonlóan Hargita Megye Tanácsa idén is támogatja a történelmi egyházakat. A támogatott tevékenységek között szerepel templomok és más egyházi épületek építése vagy felújítása is. A megyei tanács 2001-től támogatja a Hargita megyében működő egyházakat, 2009-től pedig külön egyházi részleg működik az országban egyedülállóan. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelten fontosnak tartja a történelmi egyházak támogatását, szerinte meghatározó szerepet töltenek be az oktatás és kultúra mellett a közösségépítés terén is, hozzájárulva a székelyföldi társadalom megmaradásához. 2016-ban a pályázat keretösszege meghaladta a négy millió lejt.

A pályázatokat február 15-ig 12 óráig várják, amelyeket leadhatnak Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsa iktatójában (Szabadság tér 5. Szám) vagy a területi irodáknál (Székelyudvarhely, 1918 December 1. Út 9. szám, Székelykeresztúr, Szabadság tér, 55. szám,  Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 15. szám). Ugyanitt igényelhetik a pályázati űrlapot vagy letölthetik az alábbi linkről:

www.hargitamegye.ro/egyhazak.html

Az elmúlt évek egyháztámogatásainak beszámolóját és a támogatásokat összegző infografikát Borboly Csaba közösségi oldalán tanulmányozhatják.

Csíkszereda, 2017 január 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.