fbpx
????????????????????????????????????

Egyre bővül az önkéntes tűzoltók felszerelése

Térségi tűzoltó versenyt szervezett a Csíkdánfalvi Önkéntes Tűzoltók Egyesülete a Hargita megyei Olt Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel közösen május 25-én, szerdán a csíkdánfalvi Kubik-gödörben. A megyei szakaszversenyen résztvevő önkéntes tűzoltókat Borboly  Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szentes Antal megyei tanácsos köszöntötte.

– A legfontosabb számunkra, hogy önök, akik kockáztatják az életüket a bevetések során, biztonságban legyenek, ezért jól felszerelteknek és képzetteknek kell lenniük. A megyei tanács támogatások révén tudja kifejezni, hogy értékeli az önkéntes tűzoltók tevékenységét, ebből pedig felszerelést, eszközöket tudnak vásárolni és ezek tárolására szertárt építeni. Az egyesületek rendelkezésére álló felszerelések egyre bővülnek, folytatni kell amit elkezdtünk. Arra kérem önöket, hogy ne adják fel ezt a tevékenységet – biztatta a tűzoltókat a megyeelnök.

Szentes Antal kifejezte örömét, hogy egyre több önkéntes tűzoltó egyesületnek sikerül támogatást nyerni pályázati úton, ebből pedig szertárt tudnak építeni és fokozatosan beszerzik a szükséges felszerelést. Hozzátette reméli sokkal több versenyen lesz alkalmuk részt venni, mint bevetésen.

A verseny alkalmával Borboly Csaba aláírta a szerződést a megyei tanács önkéntes tűzoltóknak szóló pályázati kírására sikeresen pályázott néhány felcsíki egyesület elnökével. Megállapodást kötöttek a Madéfalvi Önkéntes Tűzoltó Alakult elnökével, Oláh Lászlóval valamint a Csíkmadarasi Önkéntes Tűzoltó Alakulat elnökével, Bálint Lajos Loránddal.

Csíkszereda, 2016. május 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.