fbpx

Multifunkcionális közösségi központ épült Pálpatakán

A Korondi Fúvós Zenekar és a pálpataki óvodások műsora tette ünnepélyessé a pálpataki multifunkciónális közösségi központ  átadását május 25-én. Az ünnepségen részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök, Verestóy Attila szenátor, Moldován József és Antal István parlamenti képviselő, Borboly Csaba tanácselnök, Katona Mihály polgármester, Pásztor Béla, a magyarországi testvértelepülés, Veresegyháza polgármestere, Bíró Barna Botond megyei tanácsos, illetve a falu lakossága is.

Katona Mihály örömét fejezte ki, amiért másfél év alatt sikerült felépíteni a központot, ami által a pálpatakiak régi álma valósult meg. – Jó példa, hogy kemény munkával, csapatmunkában meg tudjuk valósítani elképzeléseinket, örvendek, hogy ennek a csapatnak részese lehetek. Ha Korond község saját forrásából kellett volna kivitelezze ezt a beruházást, nyolc évbe telt volna, azonban a megyei tanács támogatásával rövid idő alatt sikerült. Hátunk mögött ott van egy csapat akik támogatnak, továbbra is érdemes dolgozni, élni Pálpatakán – emelte ki a polgármester.

Kelemen Hunor gratulált a polgármesternek, helyi tanácsosoknak, illetve az itt élő embereknek, elmondta, legfőbb céljuk a közösség szolgálata, ehhez kérnek felhatalmazást. – Úgy akarunk szolgálni, hogy nyomot hagyjunk magunk után, építsünk. Ezzel a beruházással szebbé vált Korond, jó munkát végeztek. Az elmúlt években volt viharfelhő a fejünk felett, de kollégáink, a polgármester, a tanácsosok nem elbújtak, hanem vállalták a kihívásokat, és építkeztek. Ez a központ is összefogással jött létre és ez az együttgondolkodás hozza el az eredményeket, amiről mindig be tudunk számolni. A közös célokért tudtunk együtt dolgozni, otthonossá tenni szülőföldünket, az elkezdett úton együtt haladjunk tovább – intézett felhívást a pálpatakiakhoz a szövetségi elnök.

Borboly Csaba kiemelte, a kalákát azért találták ki, mert együttműködésben nagyobb eredményeket érhetnek el. – Én hiszek benne, hogy sok jó dolgot érhetünk el csapatban. Szolidaritásból tudjuk odacsoportosítani a pénzeket, ahol a legnagyobb szükség van rá, erre egymagában senki sem képes. Olyan, mint az itt sütött kenyér, ha nincs jól összedagasztva, nem sül jó kenyér belőle. Erre kérem a helyieket, hogy segítsék, támogassák ezt a csapatot, hogy tovább tudjunk fejlődni, haladni – fejtette ki Borboly Csaba.

Az ünnepségen Bordi János plébános áldotta meg az új épületet.

Csíkszereda, 2016. május 25.

 789 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás