fbpx

Életmentő kardiológiai beavatkozásokra lesz lehetőség Csíkszeredában

Bemutatkozott az intervencionális kardiológiai központ vezetője

Az intervencionális kardiológia központ vezetéséhez egy biztos kézre van szükség.

Dr. Pintér József 2002-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen, ezután a praxisát Magyarországon kezdte el belgyógyász kardiológusként. Jelenleg a Semmelweis Egyetem osztályvezető klinikai főorvosa. Széleskörű szakmai tapasztalatait itthon tervezi kamatoztatni, példát mutatva más, külföldre elköltözött orvosok számára is.

A tervek szerint október végén kerülhet átadásra az európai szintű kardiológiai központ. A központ létrejöttében és felszerelésében nagy szerepet játszott az RMDSZ és a magyar kormány is. Az európai szintű intervencionális kardiológiai központ többek között a szívinfarktusban szenvedő betegek, a beültetésre vagy átültetésre várók számára nyújt majd minőségi, korszerű szolgáltatást.

A helikopter leszállópálya és az intervencionális kardiológiai központ együttesen fog hozzájárulni ahhoz, hogy a betegeket már helyben is kezelni tudják. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház folyamatosan fejleszti és bővíti szolgáltatásainak tárházát, annak érdekében, hogy a megye lakosságát minőségi ellátásban részesítse.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.