fbpx

Közelebb a megvalósításhoz

Aláírták a szerződést a csíksomlyói tüdő- és fertőző betegségek osztályának új épületének tervezési és kivitelezési szerződését

Aláírták a szerződést ma, augusztus 31-én Bukarestben Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, Cseke Attila fejlesztési miniszter és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke jelenlétében a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tüdő- és fertőző betegségek osztályának új kórházépületére a tervezési és kivitelezési szerződést.

Borboly Csaba közösségi oldalán számolt be a részletekről:

https://fb.watch/feV070Xl2g/

Mint mondta, a jelenleg Csíksomlyón működő osztályok számára építenek teljesen új épületet a csíkszeredai kórház Nagy Laji-dombjaként ismert területen. Várhatóan 2025 végéig készülne el az új kórházépület.

A beruházás része annak hosszútávú megvalósításnak, hogy a megyei kórház minden osztályát egy helyre költöztessék és növeljék Hargita megye és a régió egészségügyi szolgáltatásainak minőségét.

A csíksomlyói osztályok évek óta az egyház tulajdonában lévő épületben működnek, amely sajnos nem tud eleget tenni a követelményeknek, az épületet pedig nem lehet bővíteni.

A megvalósítást az Országos Beruházási Társaság (CNI) bonyolítja le, amelyre ma írták alá a kivitelezővel a tervezési és építési szerződést.

Az épület a nemrég elkészül helikopterleszálló szomszédságában kap helyet, távolabb a jelenlegi épületektől.

Külön emeleten kap helyet a tüdő és külön emeleten a fertőző betegségek osztálya. Ezenkívül az alagsorban kap helyet a radiológia és imagisztika, a járóbeteg rendelők, gyógyászati raktárak és más kiszolgáló helyiségek.

Mint Borboly Csaba hozzátette, nagy ütemben fejlődik az egészségügyi intézmény, ugyanis folyamatban van a sürgősségi osztály új épületének is a közbeszerzése, hamarosan az Országos Lakásügynökség is elkezdi az ANL típusú lakások építését, és hamarosan további öt lakást adnak át orvosoknak.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.