fbpx

Elfogadta az Európai Bizottság Szakértői Munkacsoportja (ECoPP) Borboly Csaba javaslatait az Integrált Területi Beruházásokat érintő munkadokumentum mentén

Borboly Csaba: Felkérjük az Európai Alapok Minisztériumát, hogy hatékonyabban lépjen fel a hátrányos helyzetben lévő régiók érdekében

Január 19-én az Európai Partnerség Gyakorlati Közösség (ECoPP, amely az Európai Bizottság szakértői csoportja) ülése mentén, Borboly Csaba, jelentéstevő előterjesztette ajánlásait az ITI kapcsán, különös tekintettel a kevésbé fejlett régiókra.

 

Az Integrált Területi Beruházási (ITI) mechanizmus egy fontos eszköz a fejlesztésekben. Annak ellenére, hogy Romániában a korábbi években csak egy régióhoz, a Duna-deltához juttatták el az ITI-t, a terv az volt, hogy a támogatást több kistérséghez, köztük Hargita megyéhez is eljut majd.

Az előterjesztett javaslatok között szerepelnek további kihívásokkal kapcsolatos meglátások is: a helyi közigazgatásba vetett bizalom növelése a források közvetlen kezelésében és hozzáférésében, konzultáció az érdekelt felekkel és a potenciális kedvezményezettekkel, prioritáspontozási rendszer kialakítása a projektek esetében, világosabb pályázati leírások, bürokrácia csökkentése, a helyi nyelvi akadályok (nemzeti kisebbségek) figyelembevétele.

 

A javaslatok, melyet az Európai Partnerség Gyakorlati Közösség (ECoPP, amely az Európai Bizottság szakértői csoportja) ülése mentén terjesztett elő Borboly Csaba, jelentéstevő pozitív elbírálásban részesültek. A brüsszeli munkadokumentum, február 16-án kerül bemutatásra.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.