fbpx

Elindították a munkálatokat a Csíkdelne – Csíkpálfalva – Csíkcsomortán közötti megyei úton

Az alap aszfaltréteg is felkerülhet idén, amennyiben az időjárási viszonyok ezt megengedik a Csíkdelnét, Csíkpálfalvát és Csíkcsomortánt összekötő 123E jelzésű megyei útra, amely felújítási munkálatait elindították. Pénteken, augusztus 11-én a lakók Csíkdelnén érdeklődhettek az ING Service kivitelező képviselőjétől, jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ferencz Csaba Csíkpálfalva polgármestere, Salamon Zoltán megyei tanácsos, és a megyei tanács illetékes munkatársai. Mint azt a Hargita megyei székhelyű cég képviselője elmondta ötven centiméterig kell leássanak, hogy az utat újra alapozzák. A felújítandó szakasz 4,5 kilométer, amelynek összértéke 5,2 millió lej, a kivitelezőnek 12 hónap áll rendelkezésére a felújítást elvégezni.

Borboly Csaba megyeelnök elmondta, hogy a csíkszeredai ING Service kivitelezőt ismerik, és tudják, hogy lelkiismeretesen és jól dolgozik, így tavasszal az ütemterv szerint átadhatják az új utat. Mint mondta lehetetlen helyzetbe került előzőleg az út felújítása, hiszen egy rossz terv mentén egy megbízhatatlan kivitelező dolgozott, amellyel kénytelenek voltak szerződést bontani. – Lehetőséget látok rá, hogy a munkálatok nagy része még idén elkészüljön és jövő tavasszal teljesen rendbe tett úton járhatunk – mondta Borboly Csaba hozzátéve, hogy az év elején hozott stratégiai döntés, amely szerint idén nagy beruházásokat eszközölnek a megyei utakon jól halad, ez fontos a térség és Székelyföld fellendítéséhez, a Csíksomlyó közelében épülő útnak pedig nagy haszna lesz.

A felújítás során az út mentén az átereszeket is kicserélik, födött járdát alakítanak ki, valamint a kapubejáratokat és bekötő utakat bejáratát is rendbe teszik.

A munkálatok indításáról készült rövid videót a közösségi oldalon tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1352120571501989/

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.