fbpx

Elindul a járdaprogram Ditróban is

Gyergyóditróban tartotta áprilisi soros ülését Hargita Megye Tanácsa április 26-án, csütörtök délután, amelynek munkáját Puskás Elemér, Gyergyóditró polgármestere nyitotta meg, megköszönve a községet érintő figyelmet. Elmondta, utoljára 2010-ben volt a községben megyei tanácsülés.

– Jelen pillanatban óriási fejlesztések vannak a községben, az elmúlt években utak, iskolák és intézmények újultak meg. Jelenleg nyolc nagy pályázatunk van, amelyeknek összértéke 22 millió lej. Jó csapattal könnyű dolgozni, még akkor is, ha a munka nehéz – fogalmazott házigazdaként Puskás Elemér polgármester.

Barti Tihamér térségi alelnök úgy fogalmazott, többszörös öröm számára, hogy itt van a testület Ditróban.

– Ditró egy nagyon szépen fejlődő község, jó ide jönni, mindig van miről beszélni, együtt  tudunk gondolkodni. Annak a munkának, ami jó néhány évvel ezelőtt elkezdődött a gyümölcse folyamatosan érik be – emelte ki Barti Tihamér alelnök, aki gratulált a községvezetőknek és a tanácsosoknak, kiemelve a jó csapatmunkát.

Baróti Lászlo Sándor plébános köszöntőjében a megyei tanács egyházi pályázatainak fontosságáról beszélt, ugyanakkor ismertette a tervezett ravatalozó látványtervét.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke a kihelyezett ülések fontosságát emelte ki, hisz a helyszínen lehet megoldást keresni egy-egy jelzett problémára, bevonva a helyi közösséget is. Ugyanakkor köszöntötte a ditrói helyi tanácsokat és a helybélieket.

TanacsulesDitro0

A tanácsülés megkezdésekor a testület elfogadta Kántor Boglárka RMDSZ-es tanácsos mandátumát, aki a továbbiakban Lőrincz Csilla helyét tölti be a szociális szakbizottságban. Az évek során a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanácsnál (GYTIT) szerzett tapasztalatait szívesen vesszük, kivált most az Ifjúság Évében – jegyezte meg Borboly Csaba.

A megyei tanácsosok megszavazták a térfigyelő kamerák felszerelését a megyei utak mentén, a tervek szerint ezeket egy hónapon belül üzembe is helyezik, ezáltal növelve a forgalombiztonságot és visszaszorítva a szabálytalanságokat.

A megyeitanács-elnök köszönetét fejezte ki az RMDSZ parlamenti csoportja közbenjárását, ami által a későbbiekben a megyei tanács ügykezelésébe kerülhet egy marosfői és egy homoródfürdői villa.

A testület elfogadta a Járdaprogram listáját, amelyből Gyergyócsomafalva, Oroszhegy, Gyergyóditró és Gyergyóalfalu számára épülhet járda a megyei utak mentén.

TanacsulesDitro1

A tanácsosok a Kisvíz program folytatásáról is döntöttek, amit az országban is mintaként emlegetnek, az évek során huszonhárom kistelepülésen sikerült megoldani az ivóvizet.

A napirendi pontok megszavazása után a házigazda polgármester beszámolt arról is, hogy ősszel a Gyergyói-medencében elsőként Ditróban indulhat be a duális képzés, három szakon: öntő, erdőgazdálkodás és cukrász-pék szakon.

A különfélék között Borboly Csaba megyeitanács-elnök ismertette a Corona és Hargita vonatok ügyében szervezett aláírásgyűjtést, arra kérve a megyei és helyi tanácsosokat, hogy aláírásukkal ők is támogassák a sokakat érintő ügyet.

A tanácsülés végén a helyi fúvósok köszöntötték a jelenlévőket. A helyszínről Borboly Csaba megyeitanács-elnök élőben is bejelentkezett közösségi oldalán ízelítőt adva a fúvosók zenéjéből, a község polgármesterével és az újonnan megválasztott megyei tanácsossal értékelve a kihelyezett ülést:

Gyergyóditró, 2018. április 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.