fbpx

Elindult a termelés Csíki Sör Manufaktúrában

Gyáravató ünnepséget tartottak szombaton, november 15-én Csíkszentsimonban, ahol megkezdte működését a Csíki Sör Manufaktúra. Itt készül a Csíki Sör és a Székely Sör, amely novemberben a kereskedelemben is kapható lesz. A meghívottak gyárlátogatáson vettek részt, megkóstolták a szüretlen sört, amely mellé nyárson sült ételeket fogyaszthattak. Közben a színpadon kulturális programok követték egymást, néptánccsoportok léptek fel, akiknek környékbeli együttesek húzták a talpalávalót.

Az ünnepségen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki méltatta a nagyméretű beruházás megvalósítását, az igényes kivitelezést, amely minden egyes részletben megmutatkozik. A megyeelnök az általa vezetett intézmény részéről emléklapot nyújtott át a manufaktúra működtetőinek.

– Nem térségidegen, hanem székely termék a Csíki Sör, a manufaktúra elindítása Székelyföld gazdasági fejlődésének egyik kiemelkedő pontja. Ösztönözni, segíteni kell a vállalkozókat, hiszen így növekedik a munkahelyteremtés esélye is – nyilatkozta az esemény kapcsán Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2014. november 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.