fbpx

Elítéljük az MPP frakció kijelentéseit

A Magyar Polgári Párt megyei frakciója által kiadott sajtóközlemény, melynek tárgya Borboly Csaba megyei tanácselnök méltatlan elmarasztalása és a lemondására való felszólítása, közszolgálati közlemény. Továbbá sajnálatos módon a törvényes rend, nevezetesen a medvepopuláció szabályozására vonatkozó, érvényben lévő jogszabályok vonatkozásában tárgyi tévedéseket, ismerethiányt tartalmaz és a törvényes rend elleni bojkottra, felbujtásra szólítja fel az elnök urat.

Úgy gondoljuk, Borboly Csaba az a politikus, aki a legtöbbet foglalkozik a medvekérdéssel, ő az aki az országos politikum figyelmét is felhívta a problémára, és évek óta minden törvényes keretet igyekszik megmozgatni azért, hogy a megyében, de főként a legtöbb támadás helyszínén, Tusnádfürdőn a lakosok, illetve az odalátogató turistáknak az életét veszélyeztető medvetámadások megszűnjenek. Meglátásunk szerint Borboly Csaba lemondásával a probléma nem oldódna meg, sőt elveszítenénk a medvekérdés tekintetében az elmúlt időszak legerősebb szószólóját.

Úgy véljük, a megye lakosságának biztonsága közös cél kell, hogy legyen, nem politikai felek közötti harc és erőfitogtatás. Az MPP közlemények és vádaskodás helyett használja inkább a parlamenti képviselőit, és álljon be a cselekvők sorába. Nem mellékesen az MPP Hargita megyei frakciója által kiadott közlemény kompromitálja a két párt közötti országos politikai megállapodást is. Tusnádfürdő MPP-s polgármestere, Albert Tibor már nyilvánosan elhatárolódott tettüktől (https://bit.ly/2MtzWun).

A közlemény írói jogot formáltak arra, hogy arrogáns módon, politikai haszonszerzés indoka alapján rágalomhoz, uszításhoz, félreinformáláshoz folyamodjanak. Aki méltatlanságra vetemedik, nézzen szembe önmagával, lássa be, mikor kell polgári szavazatok által felhatalmazott közszereplőhöz méltan nyilvánosan bocsánatot kérnie, és tegye is azt meg.

 

Az RMDSZ Hargita megyei tanácsosi frakciójának közleménye

Csíkszereda, 2018. augusztus 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.