fbpx
????????????????????????????????????

Elkészült a póthíd Csicsóban

Elkészült a Csibát és Oltfalut összekötő, 123F jelzésű megyei úton található, az Olton átvezető póthíd. Az ideiglenes szerkezetre azért van szükség, mert a korábbi póthídat elvitte a legutóbbi árvíz, és biztosítani kell az átjárást, amíg az új beton híd elkészül. Pénteken este a helyszínre látogatott Borboly Csaba, megyeelnök, Szentes Antal és Becze István tanácsosok. A megállapodás szerint a nagyhíd július 6-tól lesz használható, mivel számos akadályba ütköztek a kivitelezés során engedményt adtak arra, hogy a határidő lejárta után fejezzék be a korlátokat, de az átjárónak el kell készülnie.

– Minél hamarabb biztosítanunk kellett az átjárhatóságot, hiszen a gazdáknak addig is el kell jutniuk a mezőre, amíg megépül az új betonhíd. Ez a legnehezebben megszületett póthíd, de egyben a leghamarabb eltűnő is, mivel két hét múlva már a nagyhídon járhatnak át a csicsóiak – osztotta meg a helyiekkel a megyeelnök.

Becze István elmondta meggyőződése, hogy bár nagy erőfeszítéssel készült el a póthíd, de utólag elfelejtjük a nehézségeket. Szentes Antal madéfalviként ismeri a részleteket, elmondta, több éves cél  egy nagyhíd elkészítése Csicsóban, a megyei tanács számos kritikát kapott miatta, de megigérték és el is fog készülni.

Csíkszereda, 2016. június 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.