fbpx

Elkezdik a remetei hulladéklerakó építését

Aláírták a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszere projektjének talán legfontosabb szerződését, amely a gyergyóremetei EU-konform végleges hulladéklerakó kivitelezésére vonatkozik. A munkavégzés jogát a bukaresti Hidroconstructia Rt. erdélyi részlege által vezetett cégcsoport nyerte. A dokumentumot január 9-én Hargita Megye Tanácsa RMDSZ-frakciójának madéfalvi ülésén írta alá Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és a Hidroconstructia Rt. erdélyi részlegének termelési igazgatója, Damian Petru Radu.

A hulladéklerakó első cellájának megépítéséről szóló szerződés értéke több mint 24 millió lej plusz áfa, a munkálatok befejezésének határideje: 2015. október 31. Ebben a hulladékrakóban fogják tárolni a megye nem újrahasznosítható háztartási hulladékát az elkövetkező tíz évben.

Borboly Csaba megyeelnök elégedettségének adott hangot a szerződés aláírása kapcsán, illetve reményét fejezte ki, hogy a kivitelező időben, megfelelő minőségben elvégzi a munkálatokat. Hargita Megye Tanácsának elnöke a kivitelező figyelmébe ajánlotta Lackó-Albert Elemér, Remete polgármesterének aktív támogatását és együttműködését, illetve arra kérte a cégcsoport igazgatóját, hogy ha munkaerőre van szükség, helyieket foglalkoztassanak.

Barti Tihamér alelnök a projekt fontosságát hangsúlyozta, illetve kérte a kivitelezőt, hogy tegyen meg mindent, hogy határidőre sikeresen befejezzék a projektet.

Damian Petru Radu igazgató kifejtette, annak ellenére, hogy viszonylag rövid határidővel írták alá a munkálatokra vonatkozó szerződést, de egy helyen kell azokat elvégezni, így időre be tudják fejezni.

Csíkszereda, 2015. január 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.